Zwolse MudRun waardevolle activiteit

Zwolse MudRun waardevolle activiteit

Afgelopen zaterdag 7 juli heeft de PEC Zwolle voetbalacademie met de jongste teams deelgenomen aan de Zwolse MudRun, waar een parcours met verschillende obstakels moest worden afgelegd.

Naast het plezier dat gemaakt werd, werden er ook een aantal belangrijke eigenschappen en vaardigheden getraind. Deze eigenschappen en vaardigheden horen bij een PEC Zwolle-speler en zijn ook terug te zien in het gedrag binnen en buiten het veld. Het gaat hierbij onder andere om een 'teamplayer' zijn, doorzettingsvermogen hebben en lef tonen.


Daarnaast vindt de PEC Zwolle Voetbalacademie het van belang om in de onderbouw de motorische ontwikkeling te stimuleren door middel van veelzijdig bewegen. Het breder ontwikkelen van fysieke voorwaarden vergroot de kans om een hoger niveau te halen als speler. Vanwege verschillende redenen was de Zwolse MudRun een waardevolle activiteit voor de PEC Zwolle-teams.

Het was een enorm plezierige dag waarbij de kids volop hebben genoten. Mooi om te zien was dat de kinderen elkaar letterlijk door alle obstakels heen hebben geholpen.  Onze dank gaat uit naar SportService Zwolle voor de perfecte organisatie.