Voorbeschouwen op PEC Zwolle - RKC Waalwijk

PEC Zwolle boekte in het weekend voorafgaand aan de interlandperiode de eerste zege van het seizoen. Op bezoek bij FC Emmen werd met 1-3 gewonnen. De mannen van trainer John Stegeman hopen zondag tegen promovendus RKC Waalwijk de tweede driepunter op rij te pakken.

RKC Waalwijk, dat promoveerde na een bizarre slotfase in de finale van de play-offs tegen Go Ahead Eagles, wacht nog altijd op de eerste zege sinds de terugkeer in de Eredivisie. De ploeg van trainer Fred Grim verloor vier van de eerste vijf wedstrijden en pakte een punt op bezoek bij mede-promovendus FC Twente. Dit gebeurde na een zinderende slotfase in Enschede, waar in de extra tijd van de wedstrijd liefst drie doelpunten vielen. Bij RKC Waalwijk treft PEC Zwolle Stanley Elbers en Clint Leemans, die door de Blauwvingers beiden worden verhuurd aan de Brabanders. In de wedstrijd tegen PSV (1-3 nederlaag) maakte Elbers zijn debuut voor RKC Waalwijk. Hierin was hij meteen belangrijk met een assist bij de openingstreffer van Melle Meulensteen. Leemans, die zondag zijn 24ste verjaardag viert, wacht nog op zijn eerste minuten bij zijn nieuwe club. Zondagmiddag kan hij die uitgerekend in het MAC3PARK stadion gaan maken.

Nieuwkomer Reza Ghoochannejhad kan zondag eveneens zijn debuut gaan maken, maar dan voor PEC Zwolle. De aanvaller, die op de slotdag van de transfermarkt overkwam van het Cypriotische APOEL Nicosia, zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. In de oefenwedstrijd van PEC Zwolle op bezoek bij 2. Bundesliga-club Arminia Bielefeld (2-0 nederlaag) speelde hij al wel 45 minuten mee. De laatste keer dat RKC Waalwijk op bezoek kwam bij PEC Zwolle, in november 2013, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De Zwollenaren kwamen vlak voor rust op voorsprong via Mustafa Saymak, die deze zomer terugkeerde bij PEC Zwolle. Aurélien Joachim maakte zes minuten na rust de gelijkmaker voor RKC Waalwijk, dat destijds onder leiding stond van trainer Erwin Koeman.

PEC Zwolle, dat afgelopen maandag tijdens de Businessclubavond in de Grote Kerk in Zwolle de vijf jeugdspelers Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chririno voor drie seizoenen aan zich bond, gaat er zondagmiddag vol voor om de eerste thuiszege van het nieuwe seizoen te boeken. Na de wedstrijden tegen Willem II en Sparta Rotterdam, waarin niet binnen de eigen stadionpoorten de volle buit kon worden gepakt, wacht tegen RKC Waalwijk een nieuwe kans.

Arbitrage

Jeroen Manschot heeft zondag vanaf 12.15 uur de leiding over PEC Zwolle - RKC Waalwijk. Manschot floot dit seizoen ook de openingswedstrijd in Zwolle. Assitent-scheidsrechters zijn Nicky Siebert en Yorick Weterings. Official in het MAC3PARK stadion is Sam Dröge. VAR in Zeist is Luca Cantineau, bijgestaan door Erwin Zeinstra.

Scoor vandaag nog jouw kaartje

Wil jij er zondag bij zijn tegen RKC Waalwijk, maar heb je nog geen kaartje? Dan kun je hier online terecht. Ook is het mogelijk om op vrijdag tot 17.00 uur in de PEC Zwolle Fanshop je kaart aan te schaffen. Mochten er op de wedstrijddag nog kaarten zijn, dan openen de stadionkassa's om 10.45 uur.