Verlies in Eredivisie Cup

PEC Zwolle Vrouwen is er niet in geslaagd om te stunten in de eerste ronde van de Eredivisie Cup. De Blauwvingers gingen vrijdagavond met 0-2 onderuit tegen Ajax Vrouwen. Toch bood het vertoonde spel veel goeds.

Lef

PEC Zwolle Vrouwen toonde vanaf de eerste minuut veel lef. De ploeg van trainer Joran Pot probeerde Ajax Vrouwen vroeg op te jagen op eigen helft. Dat lukte in de eerste helft heel behoorlijk, al leken de Zwollenaren ook wat ontzag te hebben voor de huidige koploper van de Vrouwen Eredivisie. Na achttien minuten was Naomi Hilhorst dicht bij een treffer. Haar schot ging richting de hoek, maar keepster Lize Kop kon redding brengen met een fraaie duik. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar veel kansen werd het publiek niet voorgeschoteld. De Zwolse defensie hield goed stand tegen de aanvallende wapenfeiten van de Amsterdamse ploeg. Op slag van rust kregen de bezoekers toch een enorme kans via Marjolijn van den Bighelaar. Moon Pondes voorkwam met een mooie redding een achterstand voor de Blauwvingers.

Hoekschop valt binnen

Direct na rust was Pondes opnieuw belangrijk. Opnieuw keerde zij een inzet van Van den Bighelaar. Na een kwartier spelen in de tweede helft was PEC Zwolle Vrouwen voor het eerst gevaarlijk. Danique Noordman won een sprintduel van Lisa Doorn, waarna de jonge aanvalster met een schot op Kop stuitte. Een kwartier voor tijd was het Ajax Vrouwen dat de leiding nam. Stefanie van der Gragt kopte de bal binnen uit een corner van Lisa Doorn. PEC Zwolle Vrouwen ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die werd niet meer gevonden. De Amsterdammers waren nog wel trefzeker in de 89e minuut. Nadat Zwolle vol op de aanval ging, werd er in de tegenstoot gescoord. Invalster Nikita Tromp kon de bal voor een leeg doel binnenschuiven.

PEC Zwolle Vrouwen hervat volgende week vrijdag (2 oktober) de competitie met een thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar in het MAC3PARK stadion. De Eredivisie Cup wordt op vrijdag 30 oktober vervolgd met de tweede ronde. Dan wacht een ontmoeting met ADO Den Haag Vrouwen op eigen veld.

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen: 0-2 (0-0).