Verdiend punt voor PEC Zwolle Vrouwen in Enschede

Verdiend punt voor PEC Zwolle Vrouwen in Enschede

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld bij FC Twente Vrouwen. De Blauwvingers speelden een ijzersterke wedstrijd tegen de regerend landskampioen en konden dan ook tevreden zijn met het behaalde punt.

Voorsprong bij de rust

PEC Zwolle Vrouwen begon prima aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de Zwollenaren. Nikita Tromp en Dominique Bruinenburg konden al vroeg in de wedstrijd vanuit kansrijke positie uithalen, maar beide speelsters vonden doelvrouw Daphne van Domselaar op hun pad. De bezoekers lieten bij vlagen goed positiespel zien en kwam maar weinig in de problemen. Toch kwam FC Twente Vrouwen na een half uur spelen op voorsprong. Renate Jansen tikte de bal van dichtbij binnen op aangeven van Ashleigh Weerden. PEC Zwolle Vrouwen vocht zich echter terug. Vijf minuten na de openingstreffer ontsnapte Amy Banarsie aan de vijandelijke defensie, waarna de aanvalster de bal via de paal in het net schoot. Vlak voor de rust werd het nog mooier. Met een schitterende uithaal zorgde de jarige Leonie Vliek met een schitterende treffer voor een 1-2 ruststand.


Geen derde treffer

PEC Zwolle Vrouwen hield de goede vorm vast na rust. Het leek erop dat de ploeg van trainer/coach Joran Pot alleen maar beter ging spelen. De Blauwvingers hadden het overwicht en dat resulteerde in een aantal kansen op de 1-3. Rebecca Doejaaren had tweemaal die treffer op haar schoen, maar de aanvalster had het vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk was het FC Twente Vrouwen dat via Lynn Wilms op gelijke hoogte wist te komen. De kersvers international van Oranje werkte de bal van dichtbij binnen. Deze treffer bleek een kantelpunt in de wedstrijd. De Tukkers kregen wat extra energie en begonnen aan een slotoffensief, waarbij Fenna Kalma de meest dreigende speelster was. De thuisploeg zette flink aan om alsnog de zege binnen te hengelen.


Spannende slotfase

Kalma kreeg een aantal grote kansen, maar ze stuitte onder meer op Moon Pondes, die een inzet op de lat wist te tikken. Pondes kreeg voor het eerst dit seizoen de voorkeur boven Nienke Olthof, nadat de keepster de voorbije twee wedstrijden in de Eredivisie Cup ook al een goede indruk maakte. PEC Zwolle Vrouwen overleefde de aanvallen van FC Twente Vrouwen met hangen en wurgen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Daarmee kregen de Blauwvingers het punt dat zij verdienden.


PEC Zwolle Vrouwen staat na het gelijkspel bij FC Twente Vrouwen met vier punten uit zeven wedstrijden op de zesde plek in de Eredivisie Vrouwen. Het eerstvolgende duel is op vrijdag 15 november op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen. De wedstrijd in het Cars Jeans Stadion begint om 19.30 uur.


FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 2-2 (1-2).

Toeschouwers: 365

Scheidsrechter: Kuiper

Gele kaarten: Van der Vegt, Pondes (PEC Zwolle Vrouwen) en Stroot (trainer) (FC Twente Vrouwen)


Opstellingen:

FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering (65. Giesen), Ypema, Darnoud, Wilms, Van den Goorbergh, Vanmechelen (65. Bente Jansen), Peddemors (76. Ellouzi), Renate Jansen, Kalma en Weerden.


PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Vliek, Van Koot (46. Smid), Rijks, Van der Vegt, Asbroek (73. Weijkamp), Bruinenberg, Tiemens, Banarsie (69. Van Olst), Tromp en Doejaaren.

Eredivisie partners