Van den Goorbergh en Bennink naar PEC Zwolle Vrouwen

Van den Goorbergh en Bennink naar PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft twee nieuwe speelsters aan de selectie toegevoegd. Nadat eerder al Jassina Blom en Naomi Hilhorst naar Zwolle kwamen, hebben ook Cheyenne van den Goorbergh en Maxime Bennink hun handtekening gezet onder een 1-jarige verbintenis.

Cheyenne van den Goorbergh heeft net als Blom en Hilhorst in het eerste elftal van FC Twente Vrouwen gespeeld. De 22-jarige middenveldster uit Dedemsvaart doorliep de complete toenmalige jeugdopleiding van de Tukkers en zat sinds 2015 bij de hoofdselectie. Met die club werd ze in 2016 en 2019 landskampioen. Daarnaast maakte Van den Goorbergh haar opwachting in Oranje, waarvoor ze in 2018 debuteerde.


Cheyenne van den Goorbergh: ,,Ik heb heel veel zin in deze uitdaging bij PEC Zwolle Vrouwen. De gesprekken die ik met trainer Joran Pot heb gevoerd waren heel positief. In de afgelopen jaren heb ik vaak tegen meiden gespeeld, waar ik nu teamgenoot van ga worden. Ik hoop dat we er samen een mooi seizoen van gaan maken."


Tevens keert met Maxime Bennink, die ook een verleden in Twente heeft, een oude bekende terug. De 22-jarige aanvalster kwam in 2016 bij PEC Zwolle en speelde in totaal 74 wedstrijden waarin ze 15 keer doel trof. De laatste goal van Bennink was in de finale van de KNVB Beker ruim een jaar geleden. Ook kwam ze eenmaal in actie voor de Oranje Leeuwinnen. Vorig jaar zomer verkaste de speelster naar Reading, uitkomend in de Women’s Super League. Daar werd Bennink verhuurd aan Brighton & Hove Albion, maar nu keert de speelster transfervrij terug naar PEC Zwolle.


Maxime Bennink: ,,Ik ben blij weer terug te zijn in Zwolle. Deze club heeft me veel moois gebracht en ik hoop dat we er ook komend seizoen weer wat moois van gaan maken. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier op bekend terrein weer minuten te maken."


Sebastiaan Borgardijn, technisch manager PEC Zwolle Vrouwen: ,,Met de komst van dit duo hebben we de selectie feitelijk rond. Ik ben heel blij dat we zowel Cheyenne als Maxime nog aan de selectie hebben kunnen toevoegen, waardoor er meer balans in het elftal komt. Cheyenne hadden we al langer op onze radar en daarom zijn we ook verheugd dat ze nu voor PEC Zwolle Vrouwen gekozen heeft. Met haar 22 jaar heeft ze toch al de nodige ervaring opgedaan met Twente en Oranje. Die ervaring is heel wenselijk voor onze jonge ploeg, nadat we eerder met Jassina ook al voor extra ervaring kozen. We zijn daarnaast ook blij met de terugkeer van Maxime. Zij heeft een buitenlands avontuur meegemaakt dat haar gesterkt heeft en dat neemt ze weer mee naar PEC Zwolle Vrouwen. We weten wat we met haar in huis halen en bovendien kent zij de club door en door. Dat maakt een terugkeer voor beide partijen heel aantrekkelijk. Ik wens Maxime net als Cheyenne heel veel succes komend seizoen!”


Overigens begint PEC Zwolle Vrouwen deze maandag met het eerste trainingsblok na een korte vakantie. Na een aantal weken volgt begin juli een periode van drie weken vakantie, waarna op 27 juli het tweede blok van de voorbereiding begint.

Maxime Bennink en technisch manager Sebastiaan Borgardijn.
Maxime Bennink en technisch manager Sebastiaan Borgardijn.
Cheyenne van den Goorbergh en technisch manager Sebastiaan Borgardijn
Cheyenne van den Goorbergh en technisch manager Sebastiaan Borgardijn