Update TOTO KNVB Beker

Update TOTO KNVB Beker

De KNVB heeft besloten om alle amateurclubs die nog in de TOTO KNVB Beker zitten te schrappen uit het programma. Daardoor bestaat het toernooi nu alleen nog maar uit BVO's. Voor PEC Zwolle betekent deze beslissing dat de Blauwvingers automatisch doorgaan naar de tweede ronde.

Reden voor de uitsluiting is dat amateurteams nog steeds niet mogen trainen en dat, gezien de nu geldende maatregelen, dat op korte termijn ook niet lijkt te veranderen. De competitie voor deze teams ligt al ruim een maand stil. PEC Zwolle werd begin oktober aan Staphorst gekoppeld. Eerst zou het duel eind oktober worden gespeeld, waarna alle wedstrijden met amateurteams naar begin december werden verplaatst. Nu gaat er dus een streep door deze wedstrijden.


23 clubs

In de eerste ronde stonden er oorspronkelijk 28 wedstrijden gepland; elf wedstrijden tussen BVO's, acht tussen BVO's en amateurclubs en negen duels tussen amateurclubs onderling. Alleen de duels tussen BVO's werden afgewerkt. Door het schrappen van de amateurteams zitten er nu 23 clubs automatisch in de volgende ronde. Naast de BVO's die niet in actie hoefden te komen, stromen ook de Europees spelende clubs Ajax, AZ, PSV en Feyenoord in.


Loting

Zaterdag 21 november wordt er met deze 23 clubs geloot voor de tweede ronde. Er zullen zeven wedstrijden worden geloot en daarnaast worden er negen teams vrijgeloot. Deze teams gaan direct door naar de achtste finales, zodat er tegen die tijd weer zestien clubs in de TOTO KNVB Beker zitten. De tweede ronde wordt gespeeld op 15, 16 en 17 december. De achtste finales worden gespeeld op 19, 20 en 21 januari.


Compensatie

De door de voetbalbond uitgesloten amateurteams worden financieel gecompenseerd en mogen bovendien automatisch deelnemen aan de eerste ronde van het toernooi volgend seizoen.

Eredivisie partners