Uitspraak arbitragezaak

Uitspraak arbitragezaak

Maandagmiddag heeft de arbitragecommissie van de KNVB uitspraak gedaan in de zaak van technisch manager Mike Willems tegen PEC Zwolle. Enkele weken geleden stonden beide partijen tegenover elkaar tijdens een arbitragezaak in Zeist.

De arbitragecommissie wijst het verzoek van Willems af én stelt dat er géén sprake is van ernstig verwijtbaar handelen door PEC Zwolle. Willems wordt niet gevolgd in het standpunt dat de arbeidsovereenkomst al eerder dit jaar is geëindigd en wijst dan ook het verzoek van Willems tot een vergoeding van €175.000 netto en een salarisverhoging af. De arbitragecommissie is bovendien van oordeel dat er géén sprake is van ernstig verwijtbaar handelen door PEC Zwolle en de club heeft ook met succes de hoogte van de bonus betwist. De arbitragecommissie ziet bovendien aanleiding de arbeidsovereenkomst tussen beide partijen per 31-12-2022 te ontbinden. 


Willems ontvangt nog wel een vergoeding van €63.617 bruto (overeenkomstig met het restant van zijn salaris in de periode 1 januari 2023 t/m 30 juni 2023), een bedrag aan verlofuren, een inflatiecorrectie en een maandelijkse bijdrage zorgverzekering. Dit is overeenkomstig met wat PEC Zwolle in een eerder stadium al had erkend en/of aan Willems had aangeboden.


PEC Zwolle wenst Willems veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023