Twee goals van Thy genoeg voor nieuwe Zwolse zege

PEC Zwolle heeft prima zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Het gaat tegen Jong FC Utrecht niet heel soepel, maar uiteindelijk staat er ‘gewoon’ 2-0 op het scorebord. Lennart Thy is met twee doelpunten in de tweede helft de grote man.

Utrechtse muur

In een regenachtige en druilerige setting was het een eerste helft om gauw te vergeten. PEC Zwolle had de bal, Jong FC Utrecht, dat een muur optrok rond het eigen strafschopgebied, loerde op de counter. Dat leverde een helft op waarin de kansen schaars waren. Lennart Thy en Davy van den Berg maakten het keeper Kevin Gadellaa, die moeite had om de ballen te klemmen, moeilijk met schoten vanaf de rand van het strafschopgebied. Ondanks dat de goalie geen bal klem had, kwamen de Zwollenaren steeds net tekort om de rebound binnen te schieten. Aan de andere kant hoefde Jasper Schendelaar amper handelend op te treden. Enige hilariteit was er toen ineens de goaltune afging in het MAC3PARK Stadion. Een bal kwam spontaan op het schuifje van de geluidsinstallatie. Jammer genoeg hoefde die in de eerste helft niet te klinken.

Twee keer Thy

Na een klein uur spelen konden de 12.500 mensen in Zwolle wél eindelijk juichen. Lennart Thy werd de diepte ingestuurd en met een droge schuiver in de verre hoek werd keeper Gadellaa eindelijk geklopt. Dat was een welkome opsteker, want in de eerste minuten was het juist Utrecht dat heel dichtbij de 0-1 was. Derensili Sanches-Fernandes kon zo opstomen richting het doel van Schendelaar, maar de kersverse keeper van Jong Oranje, veel groter kon het contrast voor hem niet zijn na een weekje onder de Spaanse zon, kwam goed zijn doel uit. Na de openingstreffer bleef Zwolle de aanval zoeken, maar de verlossende 2-0 bleef uit. Vlak voor tijd kon Jong FC Utrecht daardoor nog op jacht naar de gelijkmaker. Schendelaar ranselde een bal van Jozhua Vertrouwd uit de kruising. Uit de daaropvolgende hoekschop verdween een kopbal maar net naast het Zwolse doel. In blessuretijd viel alsnog de 2-0 voor PEC. Opnieuw was het Thy, ditmaal schoof hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Uiteindelijk liep het dus goed af voor PEC Zwolle, dat door de zege de voorsprong op Heracles Almelo vergrootte naar vijf punten. Volgende week vrijdag wacht een trip naar Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt tegen de plaatselijke FC.

PEC Zwolle – Jong FC Utrecht: 2-0 (0-0)

Toeschouwers: 12.500

Scheidsrechter: Gansner

Gele kaarten: D. van den Berg (PEC Zwolle), Vertrouwd en Eersteling (Jong FC Utrecht)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (58. Vellios), Van Polen, Beelen, Van Hintum, D. van den Berg, Van den Belt, Thomas (46, Fontana), Huiberts, Medunjanin (75. Chirino), Thy

Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa, Boumenjal (87. Eersteling), Timber (82., Rawlins), Vertrouwd, Jenner (70. Oehlers), Reijnders, Ikeshita, Augustinus-Jensen (70. Yah), Rijks (70. Edhart), Sanches-Fernandes, St. Jago