Trainingskamp Roldán; PEC Zwolle met goed gevoel huiswaarts

Trainingskamp Roldán; PEC Zwolle met goed gevoel huiswaarts

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag het trainingskamp afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Oostende. De Belgische tegenstander en huidige nummer 14 uit de Jupiler Pro League bleek na negentig minuten met 0-1 te sterk. Toch overheerste bij zowel spelersgroep als staf een goed gevoel na afloop van het duel.

De oefenwedstrijd in de Pinatar Arena was een prachtige afsluiter van een sterk trainingskamp. Beide ploegen verbleven de afgelopen week in hetzelfde hotel en trainden naast elkaar. Ook op het veld waren er qua spelbeeld overeenkomsten.


Hoog druk

Beide ploegen zetten namelijk hoog druk en dat leverde een openingsfase op waarin er misschien niet veel kansen genoteerd werden, maar er wel felle duels werden uitgevochten, waarbij de Belgen zeker in het begin meer fysiek in de strijd gooiden. Na wat speldenprikjes van Oostende was PEC Zwolle als eerste ploeg echt gevaarlijk. Lennart Thy haalde uit kansrijke positie uit, maar raakte een uitgestoken been van de tegenstander. Uit de nastoot schoot landgenoot Luis Görlich naast. Aan de overkant kwam Zwolle goed weg toen de uitgekomen Mike Hauptmeijer al gepasseerd was, maar de voorzet daarna door Bram van Polen werd weggekopt en Hauptmeijer alsnog kon vangen.


Spraakverwarring, arbitrage vertrekt

Toen de eerste helft halverwege was gebeurde er iets merkwaardigs. KV Oostende claimde een strafschop, maar in plaats daarvan gaf de leidsman PEC Zwolle het voordeel en de vrije trap. De Oostenrijkse trainer van Oostende, Dominik Thalhammer, uitte tegenover de assistent-scheidsrechter zijn ongenoegen, maar deed dat volgens de assistent buiten proportioneel. Op aangeven van de assistent toonde de Spaanse arbiter Lax Franco de trainer de rode kaart. Dat hier sprake was van een onvervalste spraakverwarring was bij zowel PEC Zwolle als KV Oostende al gauw duidelijk, maar de assistent gaf aan in het Engels te zijn uitgescholden. Omdat Thalhammer ook niet wilde vertrekken, besloot de arbitrage zelf het veld maar te ruimen. Het was vervolgens minuten lang de vraag hoe de wedstrijd een vervolg moest krijgen, maar na een goed gesprek kwamen het arbitrale trio terug het veld op. Thalhammer moest de wedstrijd van een afstandje verder bekijken.


Oostende scoort, rentree Beelen

Vlak na de onderbreking kwam KV Oostende tot scoren, toen Nick Bátzner de bal van een meter of vijf kon binnenlopen na een aanval over de rechterflank. Thomas van den Belt kreeg een vijftal minuten later de kans op de 1-1, maar zijn harde schot werd nog net van richting veranderd door een Oostende-been. Na rust elf nieuwe namen bij PEC Zwolle. De meest opvallende was die van Thomas Beelen die begin oktober geblesseerd raakte aan zijn knie. Beelen liet zich gelijk in positieve zin zien en nam de regie in de opbouw van de Blauwvingers. Dit leidde tot een aantal goede kansen, waarvan de grootste voor Tolis Vellios was. De paal stond de gelijkmaker ditmaal in de weg. Melayro Bogarde kreeg na een vlot lopende aanval eveneens de kans om tot scoren te komen, maar werd net voor het afdrukken aan de kant geduwd. Achterin voorkwam Beelen een tweede tegentreffer door de bal net voor de lijn weg te werken. Na negentig minuten blies de meest besproken man van de middag het eindsignaal.


PEC Zwolle – KV Oostende: 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Franco

Rode kaart: 23’ Trainer Thalhammer (KV Oostende)


Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Hauptmeijer, Van Polen, Görlich, Van Hintum, Van den Belt, Thy, Mrkonjic, D. Van den Berg, Tutuarima, Taha en R. Van den Berg.


Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Schendelaar, Medunjanin, Kastaneer, Vellios, Kersten, Lagsir, Chirino, Bogarde, Kaparos, Zitman en Beelen.


Opstelling KV Oostende: Phillips, Urhoghide, Osifo, McGeehan, Rocha Santos, Sakamoto, D'Haese, Tanghe, Bátzner, Ambrose en Atanga.


Scoreverloop

30’ Bátzner 0-1


Terugreis en oefenduel

De Blauwvingers kunnen terugkijken op een prima trainingskamp, vindt ook trainer/coach Dick Schreuder: ,,Dit trainingskamp hebben wij echt maximaal benut. We staan er goed op vind ik, als team maar ook individueel." Aanvoerder Bram van Polen kon zich vinden in de woorden van Schreuder: ,,Een trainingskamp is echt zó waardevol, dat is in het verleden ook vaak gebleken bij ons. En je zag het op de trainingen, het fanatisme spatte er echt vanaf."

PEC Zwolle vliegt zondagochtend terug naar Nederland, waarna de selectie zich dinsdag weer op de club zal melden. Woensdag vertrekt de ploeg dan weer naar het buitenland. Ditmaal naar Duitsland voor een oefenwedstrijd met Bundesliga-club VFL Bochum. Dat duel begint om 14:00 uur, maar is niet toegankelijk voor publiek. Meer beelden van de wedstrijddag zijn te vinden op onze story op Instagram.