Thomas van den Belt loodst PEC Zwolle langs Telstar

Thomas van den Belt loodst PEC Zwolle langs Telstar

PEC Zwolle heeft een grote stap gezet naar rechtstreekse promotie. Tegen Telstar zegeviert het met 2-0. De overwinning op de ploeg uit Velsen-Zuid is te danken aan twee prima doelpunten van Thomas van den Belt.

Leo Major

De wedstrijd stond in het teken van de bevrijding van Zwolle, 78 jaar geleden. Met een indrukwekkende opkomst van veteranen, gecombineerd met trommel en doedelzak, werd de bevrijding door de Canadese militair Leo Major herdacht. Daarna ging de blik op de groene mat, waar PEC de nederlaag van verleden week tegen FC Eindhoven wilde wegspelen. Het leverde een eerste helft op waarin de thuisploeg veel balbezit had, maar waar de bezoekers af en toe er gevaarlijk uitkwamen. Als dat gebeurde, dan stond Jasper Schendelaar op zijn post om dreigend onheil te voorkomen. 

 

Rondje van Bram

Ook stond het duel met de Velsenaren in het teken van de contractverlenging van Bram van Polen. De aanvoerder verlengde deze week voor een zeventiende jaargang in het blauw en wit. Onze captain trakteerde de supporters op een gratis rondje, de Zwolse aanhang klapt de handen blauw voor de clubicoon in de zeventiende minuut. 

 

Rake vrije trap

De mannen van Dick Schreuder speelden ondertussen zelf ook de nodige mogelijkheden en kansen bij elkaar. Zo kwam Davy van den Berg na ruim een half uur spelen oog in oog te staan met Telstar-keeper Ronald Koeman. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar zijn poging richting de korte hoek verdween naast het doel. Op dat moment stond PEC al op een 1-0 voorsprong. Thomas van den Belt etaleerde zijn traptechniek bij een vrije trap op iets meer dan twintig meter van het vijandelijke doel. Met een puntgave bal in de verre hoek verraste hij Koeman. 

 

Nog eens Van den Belt

PEC bleef de bovenliggende partij, ook in het tweede bedrijf. Lennart Thy schoot de bal al snel op de paal en ook Van den Belt en Haris Medunjanin waren heel gevaarlijk. Bij de poging van die laatste bleek Koeman met een katachtige reflex een sta-in-de-weg. Maar de doelman was niet opgewassen tegen een nieuwe poging van Van den Belt: 2-0. Ook daarna bleven de mannen van Schreuder kansen krijgen op meer treffers. Telstar was alleen vlak voor de 2-0 nog heel gevaarlijk met een poging van afstand, voor het overige had PEC de zaken aardig onder controle. In de slotfase kreeg Bram van Polen nog een publiekswissel, wat de avond compleet maakte.

 

Door de overwinning kan iedereen met een Zwols hart de blik richten op komende zondag. Als Almere City FC verliest op bezoek bij ADO Den Haag, is promotie een feit. Anders kan PEC Zwolle volgende week vrijdag promoveren door op bezoek bij Almere City met een gelijkspel of een zege. De aftrap in het Yanmar Stadion is om 20:00 uur. 

 

PEC Zwolle – Telstar: 2-0 (1-0). 

Toeschouwers: 14.000 

Scheidsrechter: Martens 

Gele kaarten: Van den Belt, Fontana (PEC Zwolle), Oude Kotte (Telstar) 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Van Polen (89. Chirino), Beelen (80. Kersten), Van Hintum, D. van den Berg, Van den Belt, Thomas (71. Fontana), Medunjanin, Taha (72. Kastaneer), Thy (71. Vellios) 

 

Opstelling Telstar: Koeman, Apau, Aktas, Bensabouh (62. Plet), Giousis (62. Mcintosch-Buffonge) , Overtoom (89. Mulder), Kruiver (76. Seedorf), Min (76. Van den Heerik), Najah, Oude Kotte, Turfkruier 

 

Scoreverloop: 

24. Van den Belt 1-0 

65. Van den Belt 2-0 


MatchWorks Man of the Match:  

Thomas van den Belt