PEC Zwolle start met oefenzege op SV Nieuwleusen

De kop is eraf voor PEC Zwolle. In de eerste wedstrijd van de voorbereiding heeft het geen moeite met tweede klasser SV Nieuwleusen, al houdt het ook geen huis op Sportpark 't Klaverblad. Op het snikhete en goedgevulde vernieuwde onderkomen genieten jong en oud van de start van het seizoen van de Blauwvingers en de afsluiting van die van SV Nieuwleusen.

Hoog druk

Eén van de opdrachten die de mannen van Johnny Jansen hadden meegekregen luidde dat de tegenstander zo min mogelijk in de Zwolse 'zestien' mocht komen. Een andere opdracht was dat er hoog druk gezet moest worden. In beide opdrachten slaagde het jonge basisteam met verve. Tot doelpunten leidde de omsingeling van het Nieuwleusen-doel lange tijd niet. Vooral Divaio Bobson noteerde de nodige kansen. Met zijn snelheid was hij een plaag voor de defensie van de thuisploeg en ook de samenwerking met linksback Thierry Lutonda liep gesmeerd. Op slag van rust viel de verdiende openingstreffer toen Gabriël Reiziger op de juiste plek stond om af te drukken: 0-1.

El Morabit drukt stempel

Na rust acht nieuwe namen binnen de lijnen. Het spelbeeld was niet anders. De bezoekers noteerden echter wel één kans, maar Duke Verduin, die het stokje van Kenneth Vermeer had overgenomen in de rust, gaf geen krimp. Invaller Zaid El Morabit maakte in de tweede helft de 0-2 en was met een schot op de lat en een bal die van de lijn werd gehaald nog dichtbij een tweede treffer. Davy van den Berg bepaalde de eindstand op 0-3.

Vrijdag speelt PEC Zwolle opnieuw een oefenwedstrijd. Dan is op De Toekomst Ajax de tegenstander.

SV Nieuwleusen - PEC Zwolle: 0-3 (0-1)

Toeschouwers: 1.481

Scheidsrechter: Paarhuis

Opstelling SV Nieuwleusen: Hogenkamp, Hekkert, Malestein, R. Bollemaat, De Raad, Meijerink, Vink, Vasse, Brinksma, Koobs en In 't Veld.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Vermeer, Lutonda, Van den Berg, Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Reijnders, Reiziger, Kroeze, Gijselhart en El Allachi.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Verduin, El Azzouzi, Bobson (69' Van den Berg), Fontana, Velanas, De Rooij, Ruward, Reijnders (69' El Morabit), Bos, Oukhattou en Gijselhart (69' Voute).

45' Reiziger 0-1

79' El Morabit 0-2

86' Van den Berg 0-3