Statiegeldbekers in MAC3PARK stadion

Statiegeldbekers in MAC3PARK stadion

Vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Ajax worden in de omloop van het MAC3PARK stadion statiegeldbekers gebruikt. De PEC Zwolle-bekers, waarop €2,- statiegeld zit, worden door Lumen Hotel & Events geïntroduceerd op nieuwe regels vanuit de Rijksoverheid om vanaf 1 juli 2021 de hoeveelheid plastic te reduceren.

Vanuit de Rijksoverheid zijn er nieuwe regels ingevoerd om de enorme hoeveelheid plastic zwerfafval tegen te gaan. Eén van deze maatregelen is een verbod op de verkoop van bepaalde plastic wegwerpproducten, waaronder plastic bekers. In alle stadions zal deze nieuwe regel gaan gelden. Ook in het MAC3PARK stadion wordt daarom vanaf 11 september overgegaan op statiegeldbekers. In de praktijk betekent dit dat horecapartners de huidige voorraad bekers nog mogen opmaken, waarna zij dienen over te stappen op bekers met statiegeld, zoals onlangs ook op kleine plastic flesjes in supermarkten statiegeld wordt geheven.  


De nieuw geïntroduceerde statiegeldbeker heeft een waarde van €2,- en wordt bij de aankoop van jouw drankje toegevoegd. Vanzelfsprekend is de beker weer in te leveren, waarna het statiegeld wordt teruggestort op jouw betaalkaart.


Hieronder vind je de belangrijkste vragen en antwoorden over de statiegeldbekers op een rij.


Waar kan ik de beker verkrijgen?

De statiegeldbekers zijn verkrijgbaar bij alle horecapunten in het stadion.


Waar kan ik de beker inleveren?

Je kunt de statiegeldbekers ook weer inleveren bij de horecapunten in het stadion. De waarde van €2,- wordt dan direct teruggestort op jouw betaalkaart.


Kan ik de beker ook mee naar huis nemen en later inleveren?

Ja, dat kan.


Hoe zien de bekers eruit?

De statiegeldbekers zijn in een echte PEC-stijl ontworpen. Op onderstaande afbeeldingen zie je hoe deze eruit zien.

Divisiepartners