Silvester van der Water: ,,Door trainer Johnny Jansen heb ik mijn vertrouwen weer teruggevonden."

Silvester van der Water: ,,Door trainer Johnny Jansen heb ik mijn vertrouwen weer teruggevonden."

Voor een half seizoen is Silvester van der Water door SC Cambuur aan PEC Zwolle verhuurd. De rappe vleugelspeler heeft een verleden bij Heracles Almelo. Ook kwam hij uit voor Almere City FC, het Amerikaanse Orlando en SC Cambuur. In Zwolle heeft hij inmiddels zijn vertrouwen weer terug, dankzij de trainer.

Almere City FC

Voor mij is het allemaal begonnen bij de jeugd van SDO uit Bussum. Een oudere broer van mij speelde daar en de velden waren vlakbij huis. Ik was 17 jaar toen ik een uitnodiging kreeg om een training en een oefenwedstrijd bij Almere City FC te spelen. Almere had mij al enige tijd gevolgd. Na een jaartje bij het beloftenteam werd ik door trainer Jack de Gier bij het eerste gehaald. De Gier vind ik een fantastische trainer. Door de weeks is hij altijd in voor een dolletje. Tijdens de wedstrijden is hij daarentegen bloedserieus. Op 12 februari 2016 mocht ik thuis, acht minuten voor tijd, tegen FC Eindhoven mijn debuut maken. Nog steeds heb ik contact met De Gier. Met Almere heb ik twee keer in de play-offs voor een plek in de Eredivisie gespeeld. Dat waren echte hoogtepunten voor de club. Wij schakelden Roda JC uit die daardoor degradeerden uit de Eredivisie. In mijn laatste jaar in Almere bereikten we zelfs de finalewedstrijd, maar promotie bleef uit."


Heracles Almelo

,,In 2018 meldde Heracles Almelo zich. Dat was een echte kans voor mij. Trainer Frank Wormuth had een plan met mij. Het eerste jaar mocht ik van hem wennen aan de Eredivisie. Hij gaf mij de tijd en ik mocht mij met invalbeurten bewijzen. Toen ik er volgens hem klaar voor was werd ik basisspeler. Ik kan dan ook wel zeggen dat Wormuth mij veel gebracht heeft. We waren met Heracles toen goed op dreef en voor iedereen een lastige tegenstander met spelers als Dessers, Pröpper, Mauro Junior en Czyborra. Hoogtepunten in Almelo waren voor mij de thuiszege op Ajax en nog belangrijker, winnen uit bij FC Twente. In februari 2021 verhuisde ik naar Orlando in Florida, voor een nieuw avonturr. Het leven in de VS was fantastisch! Met bijna elke dag mooi weer. In de ochtend trainen en als we vrij waren vertoefden we veel aan het zwembad. Daarnaast natuurlijk veel vliegen. De afstanden naar andere clubs zijn groot. Twee tot drie uur in het vliegtuig was eerder regel dan uitzondering. Na 1,5 jaar kwam er een einde aan het avontuur in Florida. Door een enkelblessure, de zwangerschap van mijn vriendin en corona besloten wij terug te gaan naar Nederland.”


Vertrouwen weer terug

,,Bij Cambuur kon ik toen in de Eredivisie spelen. Cambuur is een echte volksclub met een fantastisch publiek. Helaas degradeerden we dat seizoen. Cambuur-trainer Henk de Jong en trainer Johnny Jansen kennen elkaar goed. Dat werkte in mijn voordeel bij mijn tijdelijke overgang naar PEC Zwolle. Ik ben hier door spelers en staf super opgevangen. PEC Zwolle is een mooie club met altijd een vol huis met prima supporters. Hier in Zwolle kan ik weer op Eredivisie-niveau spelen. Trainer Johnny Jansen - en dat waardeer ik zeer - heeft ervoor gezorgd dat ik mijn vertrouwen weer heb teruggevonden."


Handhaving

,,De wedstrijd van vandaag tegen Heracles is toch wel bijzonder voor mij. Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Maar vandaag speel ik bij PEC Zwolle en is Heracles verleden tijd. Naast de nodige kwaliteit staat bij het huidige Heracles strijd altijd voorop. Het wordt dus vandaag niet gemakkelijk voor ons. Toch heb ik vertrouwen in een goede uitslag voor PEC Zwolle. De vorm is terug en ik hoop dat we ons veilig gaan spelen.”