Selectie PEC Zwolle eSports 2020/2021

Selectie PEC Zwolle eSports 2020/2021

Over een paar weken begint de eDivisie, de digitale variant van de Eredivisie. In deze online competitie worden door elke Eredivisie-club twee esporters afgevaardigd om hun club te vertegenwoordigen in de officiële FIFA-competitie van Nederland. Als regerend landskampioen zullen veel ogen in het nieuwe seizoen gericht zijn op PEC Zwolle.

Team PEC

Het team van PEC Zwolle bestond het afgelopen seizoen voor het eerst uit drie esporters: Tony Kok (PlayStation 4), Jonas Ghebrehiwot (Xbox) en coach Stefan Vellinga (eAmbassadeur). Met ingang van het seizoen 2020/2021 heeft de club afscheid genomen van Ghebrehiwot, die een overstap heeft gemaakt naar het Engelse West Ham United.


Het vertrek van Ghebrehiwot betekent de terugkeer van Vellinga als competitieve esporter van de club. Samen met Kok vertegenwoordigt Vellinga, in de esport-scene bekend als ‘PECMAN038’, in het seizoen 2020/2021 de blauw-witte clubkleuren tijdens officiële nationale en internationale esports-competities. Vellinga maakt hiermee zijn officiële comeback, nadat hij in 2017 als allereerste esporter van de club werd aangesteld en sindsdien onafgebroken betrokken is bij de club (esporter, ambassadeur en coach).


Samenwerking Home of esports

In samenwerking met official esports-partner Home of esports zijn er afgelopen maanden online qualifers gespeeld, waarbij de club op zoek is geweest naar talenten (uit de regio) voor de PEC Zwolle eAcademy. Hierover volgt binnenkort meer nieuws. Deze eAcademy wordt samen met Home of esports de komende seizoenen verder vormgegeven, waarbij de club en partner zich primair richten op het scouten van talent en de binding met supporters en de regio. Tevens zorgt het full-service esports-bedrijf als managementbureau ook voor de begeleiding van Kok en Vellinga.

Divisiepartners