Onnodige nederlaag in Friesland

PEC Zwolle Vrouwen heeft ondanks een puike eerste helft geen punten mee kunnen nemen uit Heerenveen. De equipe van trainer/coach Joran Pot kreeg voor rust legio kansen, maar scoorde niet. Na de thee deed de thuisploeg dat wel: 1-0.

Kansenregen

Na een gelijkopgaande openingsfase trok PEC Zwolle Vrouwen het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in veel balbezit en dreiging voor het doel van de thuisclub. Marushka van Olst zette keepster Charetha Okken voor het eerst serieus aan het werk met een schot in de korte hoek, na een goed opgezette aanval door Leonie Vliek en Rebecca Doejaaren. Het bleek de opmaat voor een hele sterke eerste helft, waarin PEC Zwolle Vrouwen het zichzelf mocht verwijten dat het niet tot scoren kwam. Lauri Weijkamp (schot geblokt), Doejaaren (redding Okken) en Van Olst (van richting veranderd schot) kregen de bal niet in het doel.

Rekening

Net als aan het begin van de eerste helft, was het ook na rust eerst aftasten voor beide partijen. De eerste kans was wederom voor Zwolle. Doejaaren probeerde een hoekschop te verzilveren, maar mikte in een druk bevolkt strafschopgebied naast. Ook sc Heerenveen Vrouwen liet zich meer zien, maar bleek vooral in de eindfase slordig. Pas na een uur moest keepster Moon Pondes voor het eerst serieus aan het werk. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg PEC Zwolle Vrouwen de rekening gepresenteerd voor de voor rust gemiste kansen. Na een goede interceptie van Shanel Smid, was de opbouwende pass onvoldoende. De thuisploeg kwam er snel uit en wist via Van de Ven, die net genoeg ruimte kreeg om met haar linkerbeen uit te halen, op voorsprong te komen: 1-0.

Om nog aanspraak te maken op de gelijkmaker, werd verdedigster Marit Auée met haar lengte naar voren gestuurd en werd er achterin 1-op-1 gevoetbald. Dit leverde nog één hele grote kans op, maar de afstandspegel van Bruinenberg werd nog onder de lat weggetikt.

sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-0 (0-0).