Samenwerking Sparta Nijkerk en SV Urk

Samenwerking Sparta Nijkerk en SV Urk

PEC Zwolle heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Sparta Nijkerk en SV Urk. Met de toevoeging van deze gerenommeerde verenigingen, wordt er inmiddels met een totaal van 33 convenantclubs uit stad en regio samengewerkt.

Ondertekening samenwerking Sparta Nijkerk
Ondertekening samenwerking Sparta Nijkerk
Ondertekening samenwerking SV Urk
Ondertekening samenwerking SV Urk

Met deze partnerships wordt invulling gegeven aan de kernpropositie van PEC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio is en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat. Het gaat hierbij voornamelijk om kennisdeling middels thema-avonden, contactmomenten en trainingen door gediplomeerde jeugdtrainers van de club. 


Sparta Nijkerk

Met een eerste elftal actief in de derde divisie, een jeugdafdeling die landelijk goed staat aangeschreven en ruim 1500 leden is Sparta Nijkerk een vereniging van formaat. Naast de reguliere samenwerking gaat de club Sparta Nijkerk helpen met het aanbieden van goede, uitdagende en diverse trainingsvormen voor de jongste leden.


SV Urk

Het eerste elftal speelt in de hoofdklasse met nagenoeg enkel spelers vanuit de eigen jeugdopleiding. In totaal zijn er ruim 1350 personen actief binnen de vereniging. Een concreet vraagstuk waar PEC Zwolle SV Urk mee gaat helpen is het geven van techniektraining bij jeugdteams en deze oefensessies verwerken in een jaarplanning.


De samenwerking met de convenantverenigingen behelst meer dan enkel voetbaltechnische zaken. Zo kunnen er oa ook oefenwedstrijden gespeeld worden tegen onze jeugdteams, worden jeugdleden ingezet als ballenjongen/meisje of vlaggendrager tijdens competitiewedstrijden van het eerste elftal en behoort wedstrijdbezoek met grote groepen tot de mogelijkheden.