Ryan Thomas blijft langer bij PEC Zwolle

Ryan Thomas blijft langer bij PEC Zwolle

Het contract van Ryan Thomas (28) wordt met een jaar verlengd. Bij promotie naar de Eredivisie zou de optie in zijn contract worden gelicht en dat is nu gebeurd, waardoor Thomas nu vastligt tot de zomer van 2024.

Thomas begon afgelopen najaar aan zijn tweede periode in Zwolle, na vier seizoenen bij PSV onder contract te hebben gestaan. Zijn rentree maakte de geboren Nieuw-Zeelander op 6 januari in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (3-2). Thomas bleek direct weer van grote waarde op het middenveld en zag naar mate hij fitter werd zijn speeltijd wekelijks oplopen. In totaal kwam Thomas tot achttien wedstrijden, waarin hij drie assists afleverde.


Ryan Thomas: ,,Ik ben heel blij dat mijn terugkeer bij PEC Zwolle zo goed is ontvangen en dat we ons doel om direct terug te keren naar de Eredivisie hebben behaald. De supporters waren geweldig afgelopen seizoen en ik weet zeker dat we ook komend seizoen weer iets moois kunnen neerzetten met elkaar.”


Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,De terugkeer van Ryan heeft heel goed uitgepakt. In de eerste plaats voor Ryan zelf. Hij is weer fit geraakt en heeft het plezier in voetballen teruggevonden. Daarnaast heeft hij laten zien heel belangrijk te zijn voor het team. Met zijn ervaring en technische kwaliteiten had hij in de tweede seizoenshelft een groot aandeel in onze promotie. Dat we nu samen de Eredivisie ingaan is voor zowel Ryan als PEC fantastisch.”