Ruime zege PEC Zwolle dankzij hattrick Taha

Ruime zege PEC Zwolle dankzij hattrick Taha

In de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie maakt PEC Zwolle in het thuisduel met FC Dordrecht geen fout. Dankzij een hattrick van Younes Taha wordt er met ruime cijfers gewonnen van de Schapenkoppen: 4-0. Omdat Heracles Almelo geen fout maakt tegen Jong PSV, blijft de strijd spannend met nog drie wedstrijden te gaan.

Vlotte voorsprong 

PEC Zwolle begon na de vorige week bereikte promotie naar de eredivisie met een opperbest humeur aan het thuisduel met FC Dordrecht. De ploeg van Dick Schreuder had ook wel enige revanchegevoelens na de 3-0 nederlaag in Dordrecht van oktober vorig jaar. Al binnen tien minuten kwamen de prima voetballende Zwollenaren op voorsprong. Lennart Thy mocht de bal vanaf de strafschopstip binnenschieten uit een penalty, omdat Ryan Thomas werd gevloerd binnen het strafschopgebied. 

 

Taha steelt de show

Een domper volgde al snel, toen de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Een jonge supporter gooide een beker op het veld, waarna de wedstrijd door de scheidsrechter, conform de onlangs aangescherpte regels van de KNVB, werd stilgelegd. Gelukkig kon het duel na een klein kwartier weer verdergaan. Dat bleek het half uur van Younes Taha te worden. De middenvelder was werkelijk messcherp en schoot liefst drie keer raak. Daarbij was de laatste misschien wel het mooiste, met een wonderlijke combinatie door de lucht. Sowieso waren er een aantal mooie aanvallen van PEC voor rust, waarbij de combinatie tussen Thomas van den Belt en Thy opviel. De Duitser was akelig dicht bij een doelpunt na een dubbele combi door de lucht, maar keeper Liam Bossin redde knap met zijn voet. 

 

Schendelaar houdt wederom doel schoon

Het was echter geen eenrichtingsverkeer, ondanks die comfortabele 4-0 ruststand. De Dordtenaren lieten zich regelmatig zien voor het doel van Jasper Schendelaar. De goalie moest een aantal keren handelend optreden, onder andere op pogingen van Malhory Noc en Tim Receveur. Ook in de tweede helft kwam Dordrecht best weleens in de buurt van het Zwolse doel, maar Schendelaar hoefde zich daar lange tijd niet al te druk om te maken. Ook PEC was in het tweede bedrijf aanvallend minder dominant. Taha was nog een paar keer gevaarlijk, maar echt grote kansen bleven lange tijd uit. In de slotfase was het juist Dordrecht dat op zoek ging naar een eretreffer. Samuele Longo was nog het dichtst bij een treffer, maar de wipper over Schendelaar heen ging voorlangs. Mathias Suray dacht ook nog te scoren, maar hij stond buitenspel. Aan de andere kant was invaller Tolis Vellios nog gevaarlijk, maar hij kon Bossin niet verschalken. Zo bleef het bij 4-0 voor PEC Zwolle. 

 

Op maandag 8 mei wacht de volgende competitiewedstrijd voor PEC Zwolle. Dan gaan de Zwollenaren op bezoek bij Jong PSV in Eindhoven. De aftrap is om 20:00 uur. 

 

PEC Zwolle – FC Dordrecht: 4-0 (4-0). 

Toeschouwers: 13.500 

Scheidsrechter: Pérez 

Gele kaarten: Receveur en De Bie (FC Dordrecht) 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Van Polen (73. Kastaneer), Beelen (63. R. van den Berg), Kersten, Van Hintum (73. Vellios), Van den Belt (30. Fontana), Thomas, Medunjanin (63. Chirino), Taha, Thy 

 

Opstelling FC Dordrecht: Bossin, El Azzouzi, Reemst, Longo (73. De Bie), Schuurman, Van der Avert, Receveur (63. Muceli), Aberkane, Noc (63. Pinas), Suray, Smolarczyk 

 

Scoreverloop: 

7. Thy (strafschop) 1-0 

19. Taha 2-0 

25. Taha 3-0 

45+2. Taha 4-0 

 

MatchWorks Man of the Match: Younes Taha