PEC Zwolle onderuit op bezoek bij koploper PSV

PEC Zwolle onderuit op bezoek bij koploper PSV

Het is PEC Zwolle niet gelukt om op bezoek bij PSV te stunten. In Eindhoven komt de thuisploeg al snel op voorsprong en het lukt PEC niet om daarna nog terug in de wedstrijd te komen.

PEC Zwolle begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Fortuna Sittard, toen er met 2-0 werd gewonnen. De mannen van Johnny Jansen begonnen brutaal aan de wedstrijd, maar ze konden niet voorkomen dat Hirving Lozano na vijf minuten de eerste de beste kans direct binnenschoot: 1-0. Na een klein half uur spelen was het Guus Til die er ook in slaagde Jasper Schendelaar te passeren. De Zwolse goalie had toen al een aantal prima reddingen op zijn naam, onder meer op een poging van dichtbij van Joey Veerman.  

 

Kleine mogelijkheden voor PEC

Tussen die doelpunten door en ook erna had PEC regelmatig de bal en lagen er ook wel mogelijkheden om PSV pijn te doen. Het gevaarlijkst voor rust was Younes Namli, die de bal over schoot na een aardige voorzet van Eliano Reijnders. Begin tweede helft was het Reijnders zelf die de spanning had kunnen terugbrengen. Na goed doorzetten schoot hij de bal in de korte hoek, waardoor keeper Walter Benitez redding kon brengen. 

 

Vlak daarna zorgde PSV-aanvoerder Luuk de Jong voor de beslissing door uit een hoekschop de 3-0 tegen de touwen te koppen. Met een driedubbele wissel, Ody Velanas, Ferdy Druijf en Lennart Thy kwamen binnen de lijnen, probeerde PEC om de aansluitingstreffer te maken. Het was echter PSV-invaller Malik Tillman die de 4-0 maakte. Hieraan vooraf ging een aardig hoogstandje van Sergino Dest. PEC slaagde er daarna in om de boel achterin dicht te houden, waardoor de schade niet verder opliep. 

 

Over twee weken speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen RKC Waalwijk. De aftrap in het MAC3PARK stadion is om 21:00 uur. 

 

PSV - PEC Zwolle 4-0 (2-0). 

Toeschouwers: 34.200

Scheidsrechter: Oostrom 

Gele kaarten: Mac Nulty, Thomas (PEC Zwolle) 

 

Opstellingen: 

PSV: Benitez, Teze, Ramalho (72. Saibari), Dest (79. Van Aanholt), De Jong (79. Pepi), Bakayoko (69. Tillman), Boscagli, Til, Schouten, Veerman, Lozano (69. Vertessen) 

 

PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (62. Velanas), Buurmeester, Van den Berg, Thomas (62. Thy), Namli (77. Serrano), Vellios (62. Druijf), Reijnders 

 

Scoreverloop: 

5. Lozano 1-0 

28. Til 2-0 

57. De Jong 3-0 

78. Tillman 4-0