PEC Zwolle zet reeks voort met zege op VVV-Venlo

Met een 0-4 zege bij VVV-Venlo zet PEC Zwolle de goede competitiestart voort. De basis voor de derde zege op rij wordt gelegd in de eerste helft, met twee Zwolse doelpunten en een rode kaart voor VVV. Al hebben de Zwollenaren geluk dat de thuisploeg in de beginfase de trekker niet overhaalt.

Schendelaar belangrijk

Gesteund door opnieuw een vol uitvak met Zwollenaren begon PEC aardig aan de wedstrijd. Binnen tien minuten kon Tomislav Mrkonjic richting het doel van VVV, maar zijn poging werd geblokt. Uit de corner die daarop volgde, ontstond de grootste kans voor de thuisploeg. Jordy Tutuarima wilde de bal wegwerken na de afgeslagen corner, maar schoot volledig in het luchtledige. Hierdoor kon Nick Venema richting Jasper Schendelaar, maar de Zwolse goalie voorkwam een doelpunt. De rebound werd door de Zwolse defensie geneutraliseerd. Ook daarna waren er Venlose kansen die door Schendelaar gekeerd werden. Eén keer lukte hem dat niet, toen Yahcuroo Roemer de bal over de keeper heen schoot. Bart van Hintum was op dat moment alert en kopte de bal uit de doelmond.

Jacobs schlemiel

Op dat moment stond er al een 0-1 voorsprong voor PEC op het scorebord. Tutuarima was de ingevallen Jens Jacobs te slim af, de verdediger trok in het strafschopgebied aan de noodrem. Bram van Polen benutte het buitenkansje vanaf elf meter: 0-1. Diezelfde Tutuarima was daarna betrokken bij de rode kaart van Jacobs. De jonge verdediger torpedeerde de Zwolse linksback, waarna scheidsrechter Hensgens weinig anders kon doen dan de jongeling wegsturen. Het bood PEC de kans om nog vaker richting het VVV-doel te trekken. In blessuretijd van de eerste helft leverde dit de 0-2 op. Tutuarima stuurde Dean Huiberts weg in het strafschopgebied. De middenvelder leek de bal al binnen te schieten, maar Luis Görlich maakte aan de onzekerheid een einde door de bal bij de tweede paal binnen te glijden.

Geen vuiltje aan de lucht

Door de rode kaart en de 0-2 voorsprong was er in de tweede helft al helemaal geen sprake meer van enige spanning. Bart van Hintum en de ingevallen Davy van den Berg misten nog kansen, maar Görlich was er al snel als de kippen bij om de 0-3 binnen te tikken. Ook daarna zocht PEC naar hartenlust de aanval, maar onder andere Tomislav Mrkonjic en Tolis Vellios schoten in kansrijke positie de bal over het doel. Met het lekkere zomerweer kabbelde de wedstrijd naar het einde. Wel was er nog een mooi moment voor Gabi Caschili, die als invaller zijn competitiedebuut maakte voor PEC Zwolle. Dat luisterde hij op met een mooi toetje door de 0-4 te maken.

Aanstaande vrijdag wacht voor PEC Zwolle een thuiswedstrijd. Om 20:00 uur is Jong PSV de tegenstander in het MAC3PARK stadion. En je kunt er nog bij zijn door een ticket te kopen.

VVV-Venlo – PEC Zwolle: 0-4 (0-2)

Toeschouwers: 5.054

Scheidsrechter: Hensgens

Rode kaart: 33. Jacobs (VVV-Venlo) 2x geel

Gele kaarten: Roemer, Van Rooijen en Klaassen (VVV-Venlo)

Opstelling VVV-Venlo: Zima, Koglin, Ketting, Dirks (12. Jacobs), Janssen, De Boer, Klaasen, Verheijen (46. Sedláček), Roemer (54. Van Rooijen), Braken (71. Johansson) en Venema (71. Yaşar).

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich, Van Polen (76. Caschili), Beelen, Van Hintum, Tutuarima (46. D. van den Berg), Van den Belt, Huiberts, Mrkonjic (76. Chirino), Taha (61. Medunjanin), Vellios (61. Thy)

24. Van Polen (pen.) 0-1