PEC Zwolle wint van Helmond Sport

PEC Zwolle wint van Helmond Sport

In het eigen MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle de eerste overwinning van de voorbereiding geboekt. Onder toeziend oog van een kleine duizend seizoenkaarthouders werd Helmond Sport met 3-0 verslagen. De doelpunten werden gemaakt door Samir Lagsir, Siemen Voet en Hakon Gangstad.

Tijdens het eerste half uur werden er geen grote kansen gecreëerd. Wel waren de Blauwvingers voornamelijk via Pelle Clement en Chardi Landu dreigend. Alleen ontbrak het aan zorgvuldigheid in de laatste fase van de aanval. De tegenstander uit Brabant nam keeper Mike Hauptmeijer eenmaal onder vuur, maar deze poging eindigde op het dak van het doel. Na iets meer dan een half uur spelen opende Samir Lagsir de score. Een goede aanval van PEC Zwolle lag daaraan ten grondslag. Via Pelle Clement kwam de bal voor de voeten van Thomas van den Belt, die zag zijn poging smoren, in de rebound kon Samir Lagsir de bal zo in het lege doel schuiven.


Met vijf nieuwe gezichten begon PEC Zwolle voortvarend aan het tweede bedrijf. Dit resulteerde in veel druk en de nodige kansen. Op pogingen van onder anderen Mees de Wit en Siemen Voet had doelman Thom Jonkerman echter telkens een antwoord. Dat veranderde in de 66e minuut toen een vrije trap van wederom Pelle Clement goed werd ingekopt door Siemen Voet: 2-0. Ondanks de nodige kansen voor Jarno Westerman en Daijiro Chirino duurde het tot vlak voor tijd voordat de aanwezige supporters weer konden juichen. De net ingevallen Hakon Gangstad lepelde de bal met veel gevoel in de verre hoek. Hiermee zette de Noor de meer dan verdiende 3-0 eindstand op het scorebord.


PEC Zwolle - Helmond Sport 3-0 (1-0).

35. Samir Lagsir 1-0

66. Siemen Voet 2-0

88. Hakon Gangstad 3-0


Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer (46. Schendelaar); Bajselmani (46. Chirino), Kersten (46. Van den Berg), Voet, Paal (46. De Wit); Van den Belt (81. Gangstad), Huiberts (60. Strieder); Landu (60. Westerman), Saymak (46. Reijnders), Clement en Lagsir. 

Divisiepartners