PEC Zwolle wint overtuigend van De Graafschap

PEC Zwolle heeft twee weken voor de start van de competitie een ruime oefenzege geboekt. Het elftal van trainer/coach Johnny Jansen was vrijdagavond in het MAC3PARK stadion met 5-0 te sterk voor De Graafschap.

Vroeg doelpunt

Het aanwezige publiek kon al snel juichen, want in de achtste minuut opende Oly Velanas de score. Met een schot in de verre hoek liet hij doelman Ties Wieggers kansloos: 1-0. Het spel golfde op en neer in de openingsfase, maar ook het tweede doelpunt van de avond was van Zwolse makelij. Filip Krastev werd na een schitterende dribbel onderuit gehaald in het strafschopgebied en uit de daaropvolgende strafschop verdubbelde Thomas Buitink de voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde bleven de Blauwvingers sterk spelen en dat leidde tot meer dreiging. Krastev was vlak voor rust dicht bij de 3-0, maar hij schoot de bal hard tegen de deklat.

Schitterende aanval

Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam voort uit een schitterende aanval van PEC Zwolle. De bal ging fraai rond in de ploeg en na een aantal combinaties kon Davy van den Berg de aanval bekronen met de 3-0. Op het einde van de wedstrijd lieten invallers Anthony Fontana en Tolis Vellios het publiek nog twee keer juichen en zorgden zij dus voor een 5-0 eindstand.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Lutonda, El Azzouzi, Van den Berg (83. Gijselhart), Lam (62. Fichtinger), Garcia-Mac Nulty (83. Van der Haar), Velanas (83. Fontana), Manu (46. De Rooij), Buitink (48. Vellios), Gooijer (46. Reijnders), Krastev (62. Oukhattou)

Opstelling De Graafschap: Wieggers, Hardeman, Hillen, Fortes, Buttner, Warmerdam, Brittijn, Yadir (74. Eijken), Van Gilst (83. Bouhekan), El Kadiri (74. Grotenhuis), Van de Haar

8. Velanas 1-0

21. Buitink 2-0

54. Van den Berg 3-0

87. Fontana 4-0

88. Vellios 5-0