PEC Zwolle wint bij Werder Bremen

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd op bezoek bij Werder Bremen knap gewonnen. Net als in de twee voorbije duels tegen Willem II en sc Heerenveen incasseerde het geen tegentreffer. Door een doelpunt van Thomas van den Belt ging de overwinning naar de Blauwvingers: 0-1.

Bij PEC Zwolle waren er basisplaatsen voor onder andere doelman Jasper Schendelaar, Rav van den Berg, Gabi Caschili en Sai van Wermeskerken. Bij Werder Bremen stond met Michael Zetterer een oude bekende op doel.

Van den Belt weer trefzeker

Werder Bremen en PEC Zwolle gingen in de openingsfase gelijk op, maar naar verloop van tijd kwam de thuisploeg gevaarlijker voor de dag dan de bezoekers. Jasper Schendelaar had echter een prima redding op de inzet van Eren Sami Dinkci en ook Siemen Voet blonk uit in het hart van de verdediging. De eerste kans voor Zwolle was na ongeveer een kwartier spelen. Daishawn Redan trok de bal op de achterlijn voor, maar Oussama Darfalou kon net niet bij de bal komen. Het bleek een waarschuwing voor de Duitsers, want niet veel later was het wél raak. Pelle Clement legde de bal panklaar op het hoofd van Thomas van den Belt, die met het Michael Zetterer het nakijken gaf. Het duo was uit een hoekschop tien minuten voor rust bijna weer goud waard, maar ditmaal kopte Van den Belt over. Aan de andere kant voorkwam Schendelaar dat Oscar Schönfeld met een venijnig schot de stand recht kon trekken.

Hauptmeijer heerst

Na rust elf nieuwe namen bij PEC Zwolle, waaronder Levay Klooster, Damian van der Haar en Jesse Vermaning. Werder Bremen bleef tamelijk intact. De Duitsers zetten direct druk op de Zwolse achterhoede, maar daar was Mike Hauptmeijer heer en meester. De goalie redde zijn team driemaal op rij. Zeker de kansen voor Roger Assalé en Mitchell Weiser waren enorm, maar Hauptmeijer bleef op de been. Het na rust jonge PEC Zwolle kwam zelf moeilijker aan aanvallen toe, maar omdat het zelf de gelederen gesloten wist te houden bleef de 0-1 op het scorebord staan.

Vrijdag traint de selectie van Dick Schreuder nog eenmaal. Komend weekend zijn de Zwollenaren vrij, waarna vanaf maandag het vizier op N.E.C. Nijmegen-thuis gaat.

Opstelling Werder Bremen: Zetterer, Weiser, Assalé, Schönfelder, Schmidt, Rapp, Park, Mai, Gruev, Chiarodia en Dinkci.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Schendelaar, Voet, Saymak, Kastaneer, Clement, Caschili, Redan, Van den Belt, Darfalou, Van Wermeskerken en Van den Berg.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Klooster, Van Enk, Vermaning, Van der Haar, De Wit, Huiberts, Mbinga, Landu, Tedic en Adzic.

23’ Van den Belt 0-1