PEC Zwolle Vrouwen strijdbaar ten onder

Hard gestreden, geen goed resultaat. Dat is de conclusie die kon worden getrokken na afloop van het duel dat PEC Zwolle Vrouwen zondagmiddag speelde tegen titelkandidaat FC Twente Vrouwen. Het ging in de slotfase mis voor de Blauwvingers.

Zwolse uitbraak

Op voorhand was FC Twente Vrouwen als regerend landskampioen en titelkandidaat natuurlijk de grote favoriet voor deze wedstrijd. Maar de Tukkers hadden in de eerste helft veel moeite om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het lukte ze amper om echt grote kansen te creëren. De grootste mogelijkheid was voor Fenna Kalma. De topscorer van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen schoot de bal in de rechterhoek, waar Marit Auée op tijd was om een doelpunt te voorkomen. PEC Zwolle Vrouwen moest veel verdedigen, maar er waren mogelijkheden in de counter. En dat leidde vlak voor rust zelfs tot een doelpunt. Jeva Walk ontsnapte aan de defensie van FC Twente Vrouwen en met een prachtig schot liet zij keepster Daphne van Domselaar kansloos.

Slotfase

PEC Zwolle Vrouwen begon in de tweede helft steeds meer te geloven in een stunt. Er werd uitstekend verdedigd, waardoor FC Twente Vrouwen het balbezit niet wist om te zetten in kansen. Een kwartier voor tijd ging het toch mis. Kalma leek geen geweldig schot te produceren, maar toch wist Moon Pondes de bal niet uit het net te houden. Een paar minuten later kwamen de Enschedeërs ook op voorsprong. Marisa Olislagers zocht de verre hoek met een droge knal en de bal vloog binnen. In het restant van de wedstrijd ging PEC Zwolle Vrouwen nog vol op jacht naar een late gelijkmaker. Die kwam er niet. In de slotseconden wisten de bezoekers nog wel een keer toe te slaan. Anna-Lena Stolze bepaalde de eindstand op 1-3.

PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen: 1-3 (1-0).