PEC Zwolle Vrouwen sluit jaar af met zege

Een mooie einde van 2021 voor PEC Zwolle Vrouwen. De ploeg van trainer/coach Joran Pot wist sc Heerenveen Vrouwen met 3-1 te verslaan in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. En die zege was meer dan terecht.

Ongelukkig

PEC Zwolle Vrouwen zat vanaf de eerste seconde lekker in de wedstrijd. Er werd meteen aanvallend gespeeld en in de eerste paar minuten leidde dat al tot een aantal gevaarlijke momenten. Aanvoerster Moïsa van Koot haalde goed uit, maar een uitstekende redding van Claire Dinkla voorkwam een vroege 1-0. Er was in de openingsfase eigenlijk niks aan de hand voor de Blauwvingers, maar toch kwam de ploeg op achterstand. Doelvrouw Moon Pondes liet de bal uit haar handen vallen bij een corner en Kristen McFarland maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje door de bal binnen te werken. Van Koot was niet lang na dit ongelukkige moment voor de tweede keer dicht bij een doelpunt, maar nu scheerde de bal net over de deklat van het Friese doel. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd en ging het spel wat meer op en neer golven. Op slag van rust kwam PEC Zwolle Vrouwen terecht op gelijke hoogte. Marushka van Olst ontsnapte aan haar directe tegenstander en de rappe aanvalster joeg de bal vol overtuiging binnen in de korte hoek: 1-1.

Spitsendoelpunt

PEC Zwolle Vrouwen nam het goede gevoel van de gelijkmaker mee de tweede helft in. En al snel wist de ploeg opnieuw te scoren. Danique Noordman, niet de grootste speelster van allemaal, kopte de bal binnen uit een hoekschop. De Zwollenaren bleven na de 2-1 uitstekend voetballen en dat resulteerde ook in een nieuwe treffer. Na een lage voorzet van Van Olst wist Evi Maatman de bal als echte spits binnen te tikken: 3-1. sc Heerenveen Vrouwen ging daarna vol op jacht naar een aansluitingstreffer, maar het werd een lastige strijd. De Zwollenaren waren vrijdagavond echt de baas op eigen veld. In de laatste minuut leek de spanning terug te keren, maar een grote kans werd niet benut door de bezoekers. Het bleef 3-1 en dus waren de kostbare drie punten voor PEC Zwolle Vrouwen.

PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 3-1 (1-1).