PEC Zwolle Vrouwen pakt punt na schitterende comeback

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen sc Heerenveen. Na een helft spelen leek de vierde nederlaag van het seizoen al een feit, maar niets bleek minder waar. In de tweede helft werd een 0-3 achterstand omgebogen in een 3-3 gelijkspel.

Belabberde start

Al na zeven minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Het was Suzanne Admiraal die met een schot in de bovenhoek van net buiten het strafschopgebied Nienke Olthof klopte: 0-1. PEC Zwolle Vrouwen rechtte de rug en was via Dominique Bruinenberg in de buurt van de gelijkmaker. Haar inzet op aangeven van Marushka van Olst ging via de paal naast. Heerenveen bleek effectiever en kwam een minuut later opnieuw tot scoren. Laura Strik ontdeed zich van Moïsa van Koot en tikte van dichtbij de tweede Friese treffer achter Olthof.

Heerenveen effectiever

Toch was het weer PEC Zwolle Vrouwen dat van zich deed spreken. Nu was Maud Asbroek bijna trefzeker, maar haar vrije trap eindigde op lat. Ook Bruinenberg kreeg een flinke kans, maar schoot over. En weer liet Heerenveen zien vele malen effectiever te zijn. Op slag van rust werkte Admiraal haar tweede en de derde van de bezoekers binnen: 0-3.

ComePEC

Aan het begin van de tweede helft twee nieuwe gezichten in het veld bij PEC Zwolle Vrouwen. Shanel Smid en Imre van der Vegt vervingen Beau Rijks en Asbroek. Lang gebeurde er maar weinig en leek het veldspel meer een schaakspel geworden, waarbij de leidsman het spel veelvuldig affloot. Na een goed uur spelen werd het plotseling 1-3. Nikita Tromp ging over de knie in de Friese 'zestien' en schoot daarop zelf raak vanaf de strafschopstip. Het bleek de aanzet tot een ware comeback, want drie minuten later stond zelfs de 2-3 op het scorebord. Het was aanvoerster Bruinenberg die op werkelijk schitterende wijze de bal in de kruising veegde. Even later had Celien Tiemens zelfs de 3-3 op haar schoen, maar doelvrouw Charetha Okken lag die treffer in de weg. Toch viel de gelijkmaker nog. De aanloop was identiek aan de aanloop naar de 1-3. Tromp draaide weer weg bij haar directe tegenstandster, ging over de knie, waarna de bal op de stip werd gelegd. Wederom bleek Tromp ijskoud: 3-3.

In de slotfase drong Heerenveen meer aan, maar tot serieuze kansen kwam het niet. Ook Zwolle kwam niet meer in de buurt van het Friese doel, maar kon met het behaalde punt zichtbaar beter leven.

PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 3-3 (0-3).