PEC Zwolle Vrouwen opent competitie met nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond met een nederlaag begonnen aan de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van trainer Olivier Amelink ging in Limburg met 3-1 onderuit bij Fortuna Sittard Vrouwen. Een doelpunt kort na rust was niet genoeg voor een goed resultaat.

Geen spektakel

Fortuna Sittard Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen maakten er geen spektakel van in de eerste helft. Beide ploegen wilden wel veel aanvallen, maar veel slordigheden op de vijandelijke helft zorgden ervoor dat er weinig kansen werden gecreëerd. Tessa Wullaert was namens de thuisploeg de gevaarlijkste speler. Vlak na het verstrijken van het eerste half uur leek ze de bal van dichtbij binnen te tikken na een lage voorzet. Maar geweldig keeperswerk van Tess van der Flier zorgde ervoor dat het 0-0 bleef.

Bliksemstart

PEC Zwolle Vrouwen kende in de tweede helft een geweldige start toen Maud Rutgers de score na een paar minuten opende. De verdedigster kreeg de bal voor haar voeten en ze schoot ‘m vervolgens zeer overtuigend binnen. Het openingsdoelpunt zorgde voor veel vreugde aan de zijde van de Zwollenaren. Ilse Kemper en Nayomi Buikema hoopten met afstandsschoten de voorsprong te verdubbelen. Hun pogingen gingen echter over het Limburgse doel heen. Aan de andere kant had Feli Delacauw de gelijkmaker op haar schoen, maar zij schoot de bal recht op Van der Flier af. In het laatste kwart van de wedstrijd trok Fortuna Sittard Vrouwen de wedstrijd alsnog naar zich toe. Wullaert zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker door een penalty te benutten na een handsbal van een Blauwvinger. De Belgische spits maakte kort daarna ook de 2-1 door de bal vanuit een lastige hoek binnen te schieten. Chandra Davidson gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot met een rake knal van afstand: 3-1.

Fortuna Sittard Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-1 (0-0)