PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Rotterdam

PEC Zwolle Vrouwen is zondagmiddag tegen een harde nederlaag aangelopen. De Blauwvingers gingen op Varkenoord met 4-0 onderuit tegen Feyenoord Vrouwen, dat veel effectiever was dan de Zwollenaren.

Gemiste kansen

PEC Zwolle Vrouwen begon uitstekend aan de wedstrijd en dat leidde bijna tot een rappe voorsprong. In de derde minuut stuitte Bo van Egmond na een mooie steekpass van Naomi Hilhorst op keepster Oliwia Szymczak. In de rebound zag Hilhorst zelf een inzet net voor de lijn gekeerd worden. Een paar minuten daarna waren de Zwollenaren opnieuw heel dicht bij een doelpunt. Van Egmond schoot de bal op aangeven van Zoë Zuidberg tussen de palen, maar Celainy Obispo stopte de inzet op de doellijn. Aan de andere kant van het veld werd de eerste grote kans wel benut door Feyenoord Vrouwen. Romeé van de Lavoir bracht haar ploeg tegen de verhouding in op 1-0. De thuisploeg werd sterker na het openingsdoelpunt en dat leidde ook tot een fase waarin de Blauwvingers amper gevaarlijk werden. In de slotfase van de eerste helft nam Nayomi Buikema het vijandelijke doel tweemaal heel behoorlijk onder vuur, maar beide keren had Szymczak een antwoord in huis.

Ruime nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen ging na rust met goede moed op jacht naar de gelijkmaker. Het lukte de ploeg echter niet om net zo gevaarlijk te worden als in het eerste bedrijf. Feyenoord Vrouwen wist wel weer de eerste grote kans te benutten. Ditmaal was het Ella van Kerkhoven die de bal binnen wist te schieten. De Belgische had na deze treffer niet lang nodig om ook voor de 3-0 te zorgen. Dit bleek de definitieve beslissing in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam Sterre Kroezen met een fraaie vrije trap heel dicht bij een eretreffer toen zij haar inzet uiteen zag spatten op de lat. Het slotakkoord was uiteindelijk ook voor de thuisploeg. Voormalig Blauwvinger Esmee de Graaf bepaalde de eindstand op 4-0. Al met al een middag om snel te vergeten vanuit Zwols perspectief.

Feyenoord Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 4-0 (1-0)