PEC Zwolle Vrouwen onderuit in eerste thuiswedstrijd

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen afsluiten met een goed resultaat. De Blauwvingers gingen op eigen veld met 3-4 onderuit tegen FC Utrecht Vrouwen. Bo van Egmond kan toch met een kleine glimlach terugkijken op dit spectaculaire duel.

Utrechtse effectiviteit

De wedstrijd begon met een minuut stilte om stil te staan bij de slachtoffers van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Marokko en Libië. Na dit indrukwekkende moment begon PEC Zwolle Vrouwen met één wijziging aan de wedstrijd ten opzichte van de seizoensopener tegen Fortuna Sittard Vrouwen. Jasmijn Dijsselhof, vorige week invaller, maakte haar basisdebuut in de Zwolse hoofdmacht. Dat ging ten koste van Jeva Walk. De openingsfase was van beide kanten onrustig. Er kwamen veel passes niet aan bij de beoorde ontvanger. Toch kregen de Zwollenaren via Eef Kerkhof een behoorlijke mogelijkheid om de score te openen. De aanvallende middenvelder schoot de bal via de lat over. Niet lang daarna vloog een afstandsschot van Judith Roosjen wel binnen: 0-1. Dat was een flinke tik voor de thuisploeg, maar die herstelde zich daarna prima. Een aantal keer werd het strafschopgebied van de tegenstander bereikt, al leidde dat niet tot grote kansen. FC Utrecht bleek dodelijk effectief voor het doel. Aan het einde van de eerste helft sloegen de bezoekers keihard toe. Tami Groenendijk en opnieuw Judith Roosjen tilden de score naar 0-3.

Eervolle hattrick

Ondanks de grote achterstand bleef PEC Zwolle Vrouwen na rust met het hoofd omhoog de aanval zoeken. Deze vechtlust resulteerde in een fraaie eretreffer. Bo van Egmond passeerde keepster Jasmijn de Groot met een prachtige stift en de bal viel in het lege doel. Met nog een klein kansje op een goed resultaat gingen de Zwollenaren ook op jacht naar de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd ging het echter mis. Maud Rutgers kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speelster een rode kaart van scheidsrechter Van Yren. Uit de vrije trap die daarop volgde maakte Roosjen haar derde treffer van de avond: 1-4. Dat leek het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn, totdat Van Egmond zichzelf nog even liet zien in blessuretijd. Eerst schoof ze de bal in de rebound binnen nadat een vrije trap van Sterre Kroezen op de paal eindigde en in de slotseconden maakte de aanvalster dankbaar gebruik van een fout van De Groot. Deze twee treffers kwamen te laat om nog een punt over te houden aan het duel.

PEC Zwolle Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen 3-4 (0-3)