PEC Zwolle Vrouwen onderuit

PEC Zwolle Vrouwen onderuit

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een teleurstelling moeten incasseren in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Blauwvingers gingen in een matige wedstrijd met 2-0 onderuit tegen ADO Den Haag Vrouwen.

Winters

Ook in Den Haag was de winter teruggekeerd en dat was te merken aan de temperatuur. Ook lag er nog wat sneeuw buiten het veld. Binnen de lijnen lag de grasmat er uitstekend bij. Zowel ADO Den Haag Vrouwen als PEC Zwolle Vrouwen kwam niet lekker in het ritme in de eerste helft. Het spel van beide ploegen was behoorlijk slordig, al wist de thuisploeg nog wel wat gevaar te stichten. Nikki Ijzerman en Liz Rijsbergen stoomden op aan de linkerkant van het veld, maar hun pogingen eindigden niet tussen de palen. Het gevaarlijkste moment van de Blauwvingers kwam van Evi Maatman. Met een tegenstandster in haar nek kwam ze tot een poging, die gekeerd werd door keepster Barbara Lorsheyd. 

 

Haagse effectiviteit

De ban werd tien minuten na rust gebroken door ADO Den Haag Vrouwen. Met een prachtig schot liet Rijsbergen doelvrouw Moon Pondes kansloos en dus werd het 1-0. Ook in het tweede bedrijf waren kansen zeer zeldzaam. PEC Zwolle Vrouwen deed er alles aan om een gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Ook de Hagenezen waren niet in grootste vorm, maar ze bleken wel uiterst effectief. Een kwartier voor tijd gooide Jaimy Ravensbergen de wedstrijd in het slot met een knappe treffer. Vlak voor tijd kreeg Marit Auée nog een grote kans om de spanning terug te brengen in het duel, maar zij kreeg de bal niet langs Lorsheyd. 

 

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-0 (0-0).

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Hilgersom

Gele kaarten: -

 

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk (75. Pijnacker Hordijk), Hendriks, Verspaget, Nelemans, Ravensbergen, Van Belen (82. Selies), Douma, Rijsbergen, IJzerman (46. Amani) en Van Oosten (64. Van de Westeringh)

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Auée, Vliek, Pruim, Murray (90. Nassette), Tiemens, Van Olst (46. Speelman) , Walk (46. Van Bentem) , Maatman (65. Banarsie), Darnoud, en Noordman 

 

Scoreverloop: 

54. Rijsbergen 1-0

74. Ravensbergen 2-0

 

Divisiepartners