PEC Zwolle Vrouwen ondanks comeback onderuit

PEC Zwolle Vrouwen heeft zichzelf geen drie punten cadeau kunnen geven voor pakjesavond. De ploeg van trainer/coach Joran Pot verloor zondagmiddag op eigen veld met 2-3 van VV Alkmaar Vrouwen. Desondanks maakten de Blauwvingers geen slechte indruk.

Alkmaarse effectiviteit

PEC Zwolle Vrouwen was er vanaf de eerste minuut bij met het hoofd. De ploeg combineerde soepel en was scherp in de duels. Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg. Amy Banarsie ging na een paar minuten achter de bal staan bij een vrije trap. De afstand tot het doel was groot, maar toch waagde ze een poging. De bal ging maar rakelings over de deklat. Danique Noordman haalde ook van afstand uit, maar haar inzet werd gekeerd door doelvrouw Henriikka Makela. De eerste kans voor de bezoekers leverde meteen een doelpunt op. Nicole Stoop profiteerde van slordig uitverdedigen door de bal langs Moon Pondes te schuiven: 0-1. Een paar minuten later was het weer raak. Na een vlot lopende aanval kon Sanne Koopman de bal binnen koppen. En zo stond het zomaar 0-2. Deze twee tikken kort na elkaar hadden duidelijk invloed op de Zwollenaren. Het spel werd slordig en het vertrouwen leek even weg. Maar tien minuten voor de rust werd de aansluiting gevonden door een doelpunt van Amy Banarsie.

Geen succesvolle comeback

Kort na rust kwam PEC Zwolle Vrouwen ook op gelijke hoogte. Moïsa van Koot kreeg de bal voor haar voeten en de aanvoerster plaatste de bal rustig in de linkerhoek. Het lukte de thuisploeg niet om daarna door te pakken. Het was juist VV Alkmaar Vrouwen dat beter in de wedstrijd kwam. Na een uur spelen kregen de Blauwvingers toch een enorme kans op de voorsprong. De bal viel voor de voeten van Marushka van Olst, die met een hard schot stuitte op Makela. Uiteindelijk waren het de Alkmaarders die er met de winst vandoor gingen. Een kwartier voor tijd zorgde Alieke Tuin voor de winnende treffer: 2-3

PEC Zwolle Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen: 2-3 (1-2).