PEC Zwolle Vrouwen nu wél langs Excelsior

Het heeft even geduurd, maar PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerste zege in de play-offs binnen. Op een zonnig Sportpark Be Quick ’28 was de ploeg van trainer/coach Joran Pot vrijdagavond met 2-0 te sterk voor Excelsior Vrouwen.

Moeizaam

Vorige week troffen beide ploegen elkaar ook al, maar toen in Rotterdam. Toen was de eerste helft zeer vermakelijk met een hoop kansen, maar het eerste bedrijf in Zwolle viel wat tegen. Zowel PEC Zwolle Vrouwen als Excelsior Rotterdam Vrouwen had moeite om tot een goede aanval te komen. Er waren teveel slordigheden in het spel van beide teams. De bezoekers kregen de eerste grote kans via Joy Kersten. Zij stuitte in het strafschopgebied op doelvrouw Moon Pondes. De andere gevaarlijke momenten van de Rotterdammers kwamen van Frederique Nieuwland. Met een aantal afstandsschoten ging zij op zoek naar het openingsdoelpunt. Bij de Blauwvingers was Jassina Blom de gevaarlijkste speelster. Zij ondernam een aantal pogingen, maar daarmee wist ze het keepster Isa Pothof niet echt lastig te maken.

Doorbraak

Direct na rust kreeg Dominique Bruinenberg een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de aanvoerster van PEC Zwolle Vrouwen kreeg de bal niet langs Pothof. Na iets meer dan een uur spelen kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Jill Diekman ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde Pothof en vervolgens schoot de middenveldster de bal in het lege doel. Kort daarna wist ook Excelsior Vrouwen het net te vinden, maar de rake kopbal van Nieuwland werd teniet gedaan door een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter voor buitenspel. Met nog zo’n twintig minuten te gaan wisten de Zwollenaren de voorsprong te verdubbelen. Maxime Bennink gaf, na goed voorbereidend werk van Diekman, de bal voor en invalster Tess van Bentem kon rustig haar allereerste doelpunt maken in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd.

PEC Zwolle Vrouwen - Excelsior Vrouwen: 2-0 (0-0).