PEC Zwolle Vrouwen moet genoegen nemen met punt

PEC Zwolle Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Joran Pot gaf in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen. De Blauwvingers moesten genoegen nemen met een punt: 2-2.

Moeizaam

PEC Zwolle Vrouwen begon moeizaam aan het duel. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Excelsior Barendrecht Vrouwen. Sherallin Henriquez schoot de bal net voorlangs en Annemiek Kruijthof faalde oog in oog met doelvrouw Nienke Olthof. Na een kwart wedstrijd kwamen de Blauwvingers beter in de wedstrijd en dat leidde tot een grote mogelijkheid voor Marushka van Olst. De jonge aanvalster trok vanaf de zijkant naar binnen en haar schot belandde via keepster Isa Pothof op de lat.

Van 0-1 naar 2-1

Tien minuten voor de rust kwamen de gasten op voorsprong. Joy Kersten mikte de bal met succes in de verre hoek. Niet lang daarna kreeg Henriquez een enorme kans op de 0-2. Zij kreeg de bal echter niet langs Olthof.

Na de rust begon het beter te lopen bij PEC Zwolle Vrouwen. Dat resulteerde tien minuten na de aftrap in de gelijkmaker. Nikita Tromp schoof de bal in het lege doel na goed voorbereidend werk van Van Olst: 1-1. De spits in vorm leek haar ploeg tien minuten voor tijd ook de overwinning te bezorgen. Ze stond op de goede plek in het strafschopgebied en schoot de bal in de bovenhoek, maar in de allerlaatste seconde ging het nog mis voor de Zwollenaren.

Toch nog gelijk

Invalster Eline Koster werkte de bal binnen na een lage corner. Zij bepaalde daarmee de eindstand op 2-2 en voorkwam op deze manier de eerste driepunter van de Blauwvingers. PEC Zwolle Vrouwen blijft voorlaatste met drie punten, evenveel als Excelsior Barendrecht Vrouwen, maar met een beter doelsaldo.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 3 november. Dan gaat Zwolle om 14.30 uur op bezoek bij FC Twente Vrouwen.

PEC Zwolle Vrouwen – Excelsior Barendrecht Vrouwen: 2-2 (0-1).