PEC Zwolle Vrouwen klopt concurrent

In Den Haag heeft PEC Zwolle Vrouwen vrijdag een goede slag geslagen. Op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen, dat voorafgaand aan het duel evenveel punten had als de Zwollenaren, werd een solide wedstrijd afgewerkt. Door doelpunten van Danique Noordman en Celien Tiemens werd voor rust al het verschil gemaakt: 0-2.

Effectief

PEC Zwolle Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen waren in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd. Het lukte geen van beide ploegen om meteen het initiatief te nemen. Het spel golfde op en neer, maar grote kansen bleven uit. Naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisploeg wel wat beter en kreeg het ook de overhand. Maar het waren de Blauwvingers die na een half uur spelen op voorsprong kwamen. Danique Noordman schoof de bal rustig binnen na geklungel in de achterhoede van ADO Den Haag Vrouwen. De Zwolse voorsprong werd een paar minuten later nog mooier. Marushka van Olst gaf de bal voor en Celien Tiemens schoot de bal via de paal in het Haagse doel.

Stand houden

Uiteraard ging ADO Den Haag Vrouwen direct na rust op jacht naar een aansluitingstreffer. De thuisploeg had veel balbezit in de tweede helft, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Dat had ook te maken met het goede verdedigen van PEC Zwolle Vrouwen. Jannette van Belen kwam nog het dichtst bij de 1-2. De invalster kopte de bal op de paal. Er vielen echter geen doelpunten na rust en dus konden aan het einde van de avond de drie punten mee naar Zwolle.

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 0-2 (0-2)