PEC Zwolle Vrouwen in slotfase ten onder

PEC Zwolle Vrouwen is met lege handen teruggekeerd uit Rotterdam. De ploeg van trainer/coach Joran Pot verloor vrijdagavond met 2-1 bij Excelsior Vrouwen. Een onnodige nederlaag.

Openingsdoelpunt

PEC Zwolle Vrouwen begon goed aan de wedstrijd. De ploeg pakte het initiatief in de wedstrijd en bij vlagen werd er ook zeer behoorlijk gecombineerd. Amy Banarsie opende bijna de score met een krachtig schot, maar de bal ging net over. Maar tien minuten later kwamen de Blauwvingers alsnog op voorsprong. Tess van Bentem wist de bal goed klaar te leggen voor zichzelf en met een schot in de verre hoek wist ze keepster Ricci Geenen te verrassen. De Zwolenaren bleven de baas op het veld, maar toch wist Excelsior Vrouwen op gelijke hoogte te komen. Achterin was de organisatie even niet op orde en daardoor kon Sabrine Ellouzi de bal binnenkoppen.

Zuur einde

In de tweede helft was er lange tijd niks aan de hand voor PEC Zwolle Vrouwen. Het spel tot aan het vijandelijke strafschopgebied was prima, maar in de voorhoede ging het te vaak mis. Al moet ook gezegd worden dat Excelsior Vrouwen het centraal achterin goed had staan. De bezoekers waren met schoten van Marit Auée en Danique Noordman dicht bij een nieuwe voorsprong. Maar beide keren ging de bal over de lat. De laatste paar minuten van de wedstrijd werden spectaculair. De Blauwvingers bleven jagen op een winnend doelpunt, maar daardoor ontstond wel ruimte in de achterhoede. Daar maakte Stephanie Coelho Aurelio bijna gebruik van. Een harde inzet kwam tegen de lat aan. Beide ploegen leken vervolgens genoegen te moeten nemen met één punt, maar in de blessuretijd viel er nog een winnende treffer die gemaakt werd door de Rotterdammers. Uit een hoekschop wist Nikki Ridder de bal binnen te tikken. Een heel zuur einde voor PEC Zwolle Vrouwen.

Excelsior Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-1 (1-1)