PEC Zwolle Vrouwen in extra tijd langs Excelsior

PEC Zwolle Vrouwen is drie punten rijker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Blauwvingers waren zondagmiddag met 1-2 te sterk voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. Een doelpunt in blessuretijd maakte het verschil.

Aantrekkelijk

De omstandigheden waren perfect voor een mooie wedstrijd. De zon scheen en de hoofdtribune van het Van Donge & De Roo Stadion was goed gevuld met publiek. De ploegen op het veld maakten er vanaf de eerste minuut een aantrekkelijke wedstrijd van. De eerste grote kans was voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. Sabrine Ellouzi dook op voor de neus van Moon Pondes, waarna laatstgenoemde met een prima redding een snelle 1-0 voorkwam. In de aanval die daarop volgde kwam PEC Zwolle Vrouwen dicht bij de openingstreffer. Na een puike voorzet van Leonie Vliek kopte Marushka van Olst de bal hard tegen de lat. Het spel bleef in de eerste helft op en neer golven en beide partijen creëerden een aantal mogelijkheden. De grootste was nog voor Marushka van Olst, die haar harde knal gekeerd zag worden door keepster Rici Geenen.

Gouden invalbeurt

Ook in het tweede bedrijf deden Excelsior Rotterdam Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen weinig voor elkaar onder. Het was de thuisploeg die als eerste een tik uitdeelde. Daniëlle Noordermeer schoot de bal kort na rust met overtuiging binnen: 1-0. Het was daarna niet lang wachten op een Zwols antwoord. Loyce Speelman dacht te kunnen schieten in het strafschopgebied, maar ze werd van achteren aangetikt. De scheidsrechter zag het gebeuren en besloot een strafschop te geven. Aanvoerster Moïsa van Koot ging achter de bal staan en zij schoot ‘m keurig binnen. Het laatste half uur van de wedstrijd werd een mooi schouwspel. Beide ploegen gingen fanatiek op jacht naar een voorsprong en dat zorgde voor veel spanning en strijd. Het kwartje viel in de blessuretijd de kant van PEC Zwolle Vrouwen op. Invalster Amy Banarsie besloot aan te leggen voor een afstandsschot en de bal vloog prachtig in de verre hoek. Een geweldig doelpunt op een cruciaal moment. Want dit doelpunt bezorgde de Blauwvingers uiteindelijk drie waardevolle punten.

Excelsior Rotterdam Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 1-2 (0-0)

Toeschouwers: 175

Scheidsrechter: Van de Rest

Gele kaarten: -

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen: Geenen, Ridder, Noordermeer, Rijks, Versluis (77' Van Goch), Ellouzi, Pique, Van Vliet (60' De Breij), Al Jawahiri (60' Hendriks), Kleine en Coelho Aurelio (60' Bhagerath).

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Vliek, Pruim, Murray (65' Darnoud), Tiemens, Van Olst , Walk (80' Banarsie), Speelman (57' Maatman), Auée en Noordman

51' Noordermeer 1-0

53' Van Koot pen. 1-1

90+1' Banarsie 1-2