PEC Zwolle Vrouwen houdt punt over aan duel met Excelsior Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld bij Excelsior Vrouwen. De ploeg van trainer Olivier Amelink kwam razendsnel op achterstand, maar in de slotfase wist invalster Tara te Wierik met haar doelpunt een punt veilig te stellen.

Dramatische start

PEC Zwolle Vrouwen kende een dramatisch start van de wedstrijd. De Blauwvingers keken namelijk na iets meer dan een minuut spelen al tegen een achterstand aan toen Sabrine Ellouzi met een goed schot keepster Inge Tijink verschalkte. De tik was flink, maar direct na deze tegenslag namen de Zwollenaren het heft in handen. De ploeg was veelvuldig aan de bal en geduldig werd een opening gezocht in de defensie van Excelsior Vrouwen. Dat bleek erg lastig, want de Rotterdammers verdedigden sterk. Het was dan ook niet gek dat de eerste Zwolse doelpoging een afstandsschot was. Nayomi Buikema schoot de bal na een kwart wedstrijd in de handen van Isa Pothof. Een tweede poging van de middenveldster bleek gevaarlijker, want daarmee dwong ze de doelvrouw van de thuisploeg tot een uiterste krachtsinspanning. Ze kon de bal nog net over het doel tikken.

Gouden wissel

Met drie verse speelsters binnen de lijnen ging de Zwolse jacht op een gelijkmaker door in de tweede helft. Evi Maatman, een van de invalsters, kwam al snel dicht bij een doelpunt. Het aluminium van de paal voorkwam een snelle treffer van de spits. Naarmate de tijd verstreek ging PEC Zwolle Vrouwen meer risico nemen en dat zorgde voor ruimte achter de defensie. Excelsior Vrouwen loerde daarop, maar wist via gevaarlijke uitbraken de voorsprong niet te vergroten. Doelvrouw Tijink was er met enkele prima ingrepen verantwoordelijk voor dat het 1-0 bleef. Tien minuten voor het einde werd het wél gelijk toen invalster Tara te Wierik de bal succesvol in de rechterhoek mikte. Maatman had in de aanval daarna de 1-2 op haar schoen, maar zij schoot de bal hoog over. In de slotfase van het duel golfde het spel op en neer, want beide ploegen gingen vol voor een overwinning. Er werd niet meer gescoord en dus moesten PEC Zwolle Vrouwen en Excelsior Vrouwen genoegen nemen met een puntendeling.

Excelsior Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 1-1 (1-0)