PEC Zwolle Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen houden elkaar in balans

PEC Zwolle Vrouwen heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. De ploeg van trainer Olivier Amelink eindigde de wedstrijd in het MAC3PARK stadion met de brilstand op het scorebord.

Haagse kansen

ADO Den Haag Vrouwen nam al snel het initiatief in de wedstrijd. De Hagenezen hadden de bal meer in het bezit en ze waren ook het meest dreigend. Shanique Dessing en Louise van Oosten schoten de bal tussen de palen, maar Inge Tijink hield haar ploeg op de been met een aantal goede reddingen. PEC Zwolle Vrouwen kwam niet zo vaak in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied. Tien minuten voor rust kreeg Zoë Zuidberg wel een aardige mogelijkheid. De aanvalster liet een tegenstander achter zich en daarna schoot ze de bal net naast.

Geen goals

Ook in het tweede bedrijf kwamen de Blauwvingers niet tot grote kansen. Wel was de thuisploeg iets dreigender dan voor rust. ADO Den Haag Vrouwen kreeg opnieuw de grootste mogelijkheden, maar nu vooral vanuit de omschakeling. Onder meer Kely Pruim en Mayke Lindner wisten meerdere malen een gevaarlijke aanval onschadelijk te maken. Het gevaarlijkste moment kwam uit een corner toen Pleun Raaijmakers de bal hard over kopte namens de bezoekers. Gescoord werd er niet door beide ploegen en dus eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee die begon: 0-0.

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 0-0.