PEC Zwolle Vrouwen delft onderspit

PEC Zwolle Vrouwen delft onderspit

Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om zondagmiddag voor een stunt te zorgen tegen Ajax Vrouwen. De Blauwvingers gingen in een goed gevuld MAC3PARK stadion met 1-3 onderuit tegen de ploeg uit de hoofdstad.

Afstandsschoten

PEC Zwolle Vrouwen begon matig aan de wedstrijd en dat bleef niet onbestraft. Victoria Pelova kreeg in de vijfde minuut ruimte om uit te halen en zij liet keepster Moon Pondes kansloos met een geplaatste poging. Ook Ajax Vrouwen had moeite om in het goede ritme terecht te komen. Beide ploegen waren gedurende de eerste slordig. Dat zorgde ervoor dat het gevaar via afstandsschoten moest komen. Nadine Noordam en Pelova deden dat namens de bezoekers en aan Zwolse zijde was Marushka van Olst de speelster met de meeste dreiging. Zij probeerde doelvrouw Regina van Eijk te verrassen met een leep balletje, maar laatstgenoemde plukte de bal uit de lucht. Vlak voor het rustsignaal was de rappe buitenspeelster wel trefzeker. Ze was Lisa Doorn te slim af, omspeelde Van Eijk en schoot de bal vervolgens rustig in het lege doel. 

 

Amsterdamse controle

Na rust kwam Ajax Vrouwen beter uit de kleedkamer. Het tempo ging omhoog bij de Amsterdammers en PEC Zwolle Vrouwen had het daar moeilijk mee. Sherida Spitse etaleerde haar goede traptechniek met een poeier die uiteen spatte op de lat. Kort daarna probeerde ook voormalig Blauwvinger Nikita Tromp het, maar haar inzet ging net over. Kort na deze poging leek de spits wel te gaan scoren. Maar na een vlotte Ajax-aanval stuitte zij van dichtbij op Pondes. Een uitstekende redding van de Zwolse doelvrouw. Het bleek allemaal uitstel van executie. Na een uur spelen ging het mis in de defensie en invalster Romée Leuchter maakte daar dankbaar gebruik van: 1-2. Het bleek niet haar laatste succes van de middag. Want vijf minuten nadat Leuchter haar ploeg op voorsprong had gezet, was ze ook verantwoordelijk voor de 1-3. PEC Zwolle Vrouwen wilde daarna nog wel terugkomen in de wedstrijd, maar het zat er niet meer in. 

 

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen: 1-3 (1-1)

Toeschouwers: 2.187

Scheidsrechter: Janssen

Gele kaarten: -

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Auée, Pruim, Lindner Noordman, Van Olst (84' Speelman), Murray, Banarsie (63' Maatman), Tiemens (84' Nassette), en Walk (46' Hindriksen)

 

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, Doorn, Spitse, Tromp (82' Hoekstra), Noordam, Van den Bighelaar (44' Leuchter), Grant, Pelova, De Sanders en Van der Linden

 

Scoreverloop: 

5' Pelova 0-1

43' Van Olst 1-1

61' Leuchter 1-2

66' Leuchter 1-3

Divisiepartners