PEC Zwolle Vrouwen boekt derde zege in week tijd

PEC Zwolle Vrouwen heeft de smaak te pakken in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Blauwvingers wonnen vrijdagavond met 0-1 bij VV Alkmaar Vrouwen door een rake vrije trap van Imre van der Vegt. Het betekende de derde overwinning in een week tijd.

Regen

Na overwinningen op sc Heerenveen Vrouwen en PSV Vrouwen stond PEC Zwolle Vrouwen met veel vertrouwen aan de aftrap voor het voorlopig laatste uitduel met VV Alkmaar Vrouwen. De weersomstandigheden waren niet best, want het regende de hele avond. Op het veld maakten beide ploegen er geen spektakel van in de eerste helft. De Blauwvingers waren iets beter, maar slordigheden zorgden ervoor dat er geen grote kansen werden gecreëerd. De thuisploeg kon ook geen vuist maken in aanvallend opzicht.

Vrije trap

Het begin van de tweede helft liet even op zich wachten doordat een deel van het kunstgrasveld bol stond van de regen. Het probleem was snel opgelost, waardoor er gewoon weer gevoetbald kon worden. PEC Zwolle Vrouwen kwam scherp uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Olivier Amelink ging vanaf de eerste seconde op jacht naar de openingstreffer en Danique Noordman kwam vroeg in het tweede bedrijf dichtbij. Haar inzet ging een metertje over het vijandelijke doel. Na een uur spelen kregen de Zwollenaren een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Imre van der Vegt ging achter de bal staan en zij schoot ‘m vol overtuiging in het Alkmaarse doel. Ondanks enkele pogingen van de thuisploeg in de slotfase bleek de rake vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd. Van der Vegt kon dus als matchwinner de bus instappen voor de terugreis naar Zwolle.

VV Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 0-1 (0-0)