PEC Zwolle Vrouwen blijft koploper

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij sc Heerenveen Vrouwen. De ploeg van trainer/coach Joran Pot stond lange tijd op voorsprong, maar moest in de slotfase toch nog de gelijkmaker incasseren. Desondanks blijven de Blauwvingers koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Regen

De omstandigheden waren niet makkelijk op Sportpark Skoatterwâld. Het natuurgras lag er prima bij, maar er kwam veel regen naar beneden. Desondanks begon PEC Zwolle Vrouwen goed aan de wedstrijd. De eerste grote kans was voor Amy Banarsie, maar zij raakte de lat. Een minuut later was het wel raak. Marushka van Olst kreeg de ruimte om uit te halen en de aanvalster schoot de bal fraai binnen via de binnenkant van de paal. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet zo veel meer. sc Heerenveen Vrouwen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ze kwamen niet tot grote kansen.

Tegenhouden

Na rust had PEC Zwolle Vrouwen het erg lastig. De Blauwvingers konden in aanvallend opzicht niks meer klaar spelen en het werd vooral tegenhouden. Want sc Heerenveen Vrouwen gooide meer energie in de wedstrijd en was vanaf de eerste seconde de bovenliggende partij. Nu wisten de Friezen wel tot kansen te komen. Een hoekschop van Eef Kerkhof vloog bijna in één keer binnen en kort daarna kwam Nikée van Dijk tot een goede schietkans, maar beide keren had keepster Moon Pondes een goed antwoord in huis. Na een kwart spelen in de tweede helft leek de gelijkmaker in de maak. Chimera Ripa kreeg de bal op zo’n negen meter van het Zwolle-doel, maar zij schoot over. Het ging er steeds meer naar uitzien dat PEC Zwolle Vrouwen tegen de verhouding in drie punten mee kon nemen. Maar in de slotfase ging het toch nog mis. Na een corner van sc Heerenveen Vrouwen bleef de bal in het strafschopgebied hangen en het was Ripa die de bal over de lijn kon tikken. Hierna kwam Heerenveen zelfs nog in de buurt van de winnende, maar dat bleef PEC Zwolle Vrouwen bespaard.

Volgende week vrijdag wacht voor PEC Zwolle Vrouwen een bijzondere ontmoeting. Dan is de allereerste clash met Feyenoord Vrouwen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het MAC3PARK Stadion en begint om 19.30 uur.

sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-1 (0-1).