PEC Zwolle Vrouwen bindt drie eigen talenten

PEC Zwolle Vrouwen bindt drie eigen talenten

Jeva Walk, Ana Nassette en Mayke Lindner hebben hun eerste contract bij PEC Zwolle Vrouwen getekend. Het drietal debuteerde dit seizoen al in de hoofdmacht maar alle drie de speelsters waren op papier nog speelster van Jong PEC Zwolle Vrouwen. Walk, Nassette en Lindner tekenen voor één seizoen.

Jeva Walk (18)

Voor aanvalster Jeva Walk was het een gedenkwaardig seizoen. Al vanaf de voorbereiding mocht de speelster van Jong PEC Zwolle Vrouwen aansluiten bij de hoofdselectie. Walk, die in 2020 van Trekvogels uit Nijmegen de overstap naar Zwolle maakte, bleef vanaf dag één bij het eerste elftal. In totaal kwam de speelster tot 23 optredens, allen als basisspeelster. Thuis tegen Feyenoord maakte ze haar eerste treffer, waarna ze nog tweemaal scoorde. In april werd Walk ook beloond met haar eerste optreden in Oranje O19.


Mayke Lindner (18)

Voor Mayke Lindner was het een veel teleurstellender seizoen, ondanks dat ze net als Walk al vroeg haar debuut mocht maken en voor Oranje O19 uitkwam. Na drie optredens raakte de verdedigster zwaar geblesseerd aan haar knie, waarvan Lindner nu herstellende is. Toch is het vertrouwen in de speelster, die haar pijlen op het nieuwe seizoen heeft gemikt, groot.

 

Ana Nassette (18)

Ook Ana Nassette zat vanaf het begin van het seizoen bij de selectie. De verdedigster maakte net als walk in de eerste wedstrijd van het seizoen uit bij PSV Vrouwen haar debuut. Nassette kwam tot 18 optredens, voornamelijk als invalster en mocht net als Walk en Lindner haar debuut maken voor Oranje O19.

 

Operationeel manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, over de contractverlenging van het drietal: ,,Met Jeva, Mayke en Ana hebben we drie 18-jarige talenten die dit seizoen al indruk hebben gemaakt, binnenboord weten te houden. Jeva en Ana hebben al meer duels gespeeld dan Mayke, vanwege haar blessure, maar voor alle drie geldt dat zij meer speelminuten nodig hebben. Komend seizoen kunnen zij de volgende stap in hun ontwikkeling zetten.”

Jeva Walk
Jeva Walk
Mayke Lindner
Mayke Lindner
Mayke Lindner, Jeva Walk en Ana Nassette (vlnr) met hun PEC Zwolle Vrouwen-shirt.
Mayke Lindner, Jeva Walk en Ana Nassette (vlnr) met hun PEC Zwolle Vrouwen-shirt.

Divisiepartners