PEC Zwolle Vrouwen besluit seizoen met nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen besluit seizoen met nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen heeft een prima seizoen niet weten af te sluiten met een goed resultaat. De Blauwvingers gingen zaterdagmiddag in het MAC3PARK stadion met 1-7 onderuit tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De bezoekers uit Limburg bleken een stuk effectiever.

Gemiste strafschop

Beide ploegen hadden in de eerste helft moeite om het juiste ritme te vinden onder de stralende zon. Zowel PEC Zwolle Vrouwen als Fortuna Sittard Vrouwen had genoeg aanvallende intenties, maar de scherpte in het laatste gedeelte van het veld ontbrak. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Charlotte Hulst kon in vrijheid uithalen vanuit een kansrijke positie en ze mikte de bal in de handen van doelvrouw Inge Tijink. Aan de andere kant van het veld zag Sophie van Vugt een fraai afstandsschot net naast gaan. Tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft kregen de Zwollenaren een opgelegde kans om op voorsprong te komen, want de bal ging op de stip na een handsbal van Alieke Tuin. Aanvoerder Kely Pruim ging achter de bal staan en ze mikte de bal laag in de hoek. Diede Lemey was er snel bij en met een krachtige duik voorkwam ze een treffer. In de slotfase van de eerste helft sloegen de Limburgers keihard toe. In een tijdsbestek van acht minuten zorgden Tuin, Tessa Wullaert en Maria Olafsdottir Gros ervoor dat het duel opeens beslist was halverwege: 0-3. 


Eretreffer

PEC Zwolle Vrouwen kwam na rust goed uit de kleedkamer. Het ongewijzigde elftal oogde hongerig en ging dan ook op jacht naar een eretreffer. Die kwam er ook. Vlak nadat ze al een keer naast schoot wist Zoë Zuidberg de bal nu wel fraai binnen te schieten: 1-3. Het bleek niet de aanzet tot een heroïsche comeback. Een paar minuten later was het verschil alweer drie doelpunten doordat Olafsdottir voor de tweede keer het net wist te vinden. Dit doelpunt leek ervoor te zorgen dat de energie uit het elftal verdween. Fortuna Sittard Vrouwen wist het net nog wel een paar keer te vinden in het laatste kwart van de wedstrijd. Hildur Antonsdottir, Inske Weiman (eigen doelpunt) en Wullaert bepaalden de eindstand op 1-7. Een pijnlijke manier om het seizoen af te sluiten, maar dat doet niets af aan de prima prestaties van PEC Zwolle Vrouwen dit seizoen. Het team sluit de Azerion Vrouwen Eredivisie 2023-2024 af op een keurige zesde plek.  


PEC Zwolle Vrouwen - Fortuna Sittard Vrouwen 1-7 (0-3)

Toeschouwers: 684

Scheidsrechter: Tulen

Gele kaarten: Knol (Fortuna Sittard Vrouwen)


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tijink, Dijsselhof, Rutgers (71. Lindner), Pruim, Udink (71. Maatman), Van Egmond, Kemper, Buikema, Weiman, Van Vugt (71. Kerkhof) en Zuidberg (81. Hilhorst)


Opstelling Fortuna Sittard Vrouwen: Lemey, Van Koot, Moorrees, Knol, Antonsdottir, Gros, Tuin (90. Muhtaj), Hulst (63. Huizenga), Van Heeswijk, Wullaert en Delacauw (63. Teulings).


Scoreverloop: 

38. Tuin 0-1

44. Wullaert 0-2

45+1. Gros 0-3

54. Zuidberg 1-3

56. Gros 1-4

66. Antonsdottir 1-5

70. Weiman (e.d.) 1-6

82. Wullaert 1-7