PEC Zwolle Vrouwen strijdend ten onder

PEC Zwolle Vrouwen strijdend ten onder

In het eigen MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond een nederlaag geleden. Net als in de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag werd het 2-4, ditmaal tegen Ajax Vrouwen.

Eerste Zwolse treffer

De eerste kans was voor Ajacied Vanity Lewerissa, die recht in de handen schoot van Nienke Olthof. PEC Zwolle Vrouwen liet echter voor het eerst het net bollen. Aanvoerster Dominique Bruinenberg zag dat keepster Lize Kop ver voor haar doel stond en probeerde het van enorme afstand. Het bleek een uitermate goede keuze, want de bal plofte buiten het bereik van de doelvrouw in het net. Het was direct het eerste zelf gescoorde doelpunt van de Blauwvingers deze competitie, nadat het op bezoek bij PSV Vrouwen niet tot scoren kwam en in de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag twee eigen goals van de bezoekers gemaakt zag worden.


Nog vier goals

Heel lang kon Zwolle niet genieten van de voorsprong. Ellen Jansen bracht Marjolijn van den Bighelaar na een kwartier in stelling. De aanvalster speelde Maud Asbroek uit en joeg de bal via de onderkant van de lat in het doel. Toen Jansen tien minuten later voor de 1-2 zorgde, leek Ajax Vrouwen de touwtjes stevig in handen te nemen. Jansen kon van dichtbij intikken, nadat Olthof een hard schot van Liza van der Most niet onder controle kon krijgen.

Toch was het PEC Zwolle Vrouwen dat de rug rechtte. Rebecca Doejaaren leek eerst een strafschop te verdienen na een pittig duel met Van der Most waarbij scheidsrechter Max Broekhuizen zichtbaar twijfelde. Het spel ging door en dat was maar goed ook, want Doejaaren werd compleet vergeten door de Ajax-defensie. Vrijstaand kopte de spits de 2-2 tegen de touwen.

Toch kwam Ajax Vrouwen opnieuw op voorsprong. Achterin ging het mis bij de Zwolse dames, waarna Iina Salmi de bal oppikte en Olthof één op één kansloos liet: 2-3.


Nekslag

Begin tweede helft kwam Ajax rap op een marge van twee. Nadat Lewerissa eerst nog een goal afgekeurd zag worden, omdat Jansen in buitenspelpositie de bal nog een onnodig tikje meegaf, was de spits een paar minuten later wel: 2-4. Dit bleek de nekslag voor PEC Zwolle Vrouwen. Ondanks dat er nog ruim een half uur te spelen was, lukte het de ploeg van trainer/coach Joran Pot niet om voort te borduren op het spel van de eerste helft, waarin nog het nodige gevaar werd gesticht. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, van waaruit ook de Amsterdammers maar moeizaam tot het creëren van kansen kamen. In de tweede helft bracht Pot nog wel Kely Pruim, Amy Banarsie en de vorige week debuterende Imre van der Vegt, maar ook het drietal kon het duel niet kantelen.


PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen: 2-4 (2-3).

Toeschouwers: 1646

Scheidsrechter: Broekhuizen

Gele kaarten: -


Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, Vliek, Van Koot, Rijks, Niens (76. Van der Vegt), Asbroek (67. Pruim), Bruinenberg, Van Olst (67. Banarsie), Tiemens, Tromp en Doejaaren.


Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (68. L. Bakker), Verhoeve, Munsterman, Van Lunteren, Salmi (76. Vonkova), Jansen, Van den Bighelaar, Lewerissa (60. E. Bakker), Pelova en De Sanders.


Scoreverloop:

9. Bruinenberg 1-0

15. Van den Bighelaar 1-1

26. Jansen 1-2

35. Doejaaren 2-2

42. Salmi 2-3

53. Lewerissa 2-4

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023 ESPN 1 voor iedereen