PEC Zwolle verliest in Sittard

PEC Zwolle verliest in Sittard

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij Foruna Sittard met 3-1 verloren. Op de uitslag viel op basis van het spelbeeld weinig af te dingen. Wel werd PEC Zwolle voor de tweede week op rij en de zoveelste keer dit seizoen op een cruciaal moment benadeeld door de arbitrage.

Fortuna bovenliggend

Fortuna Sittard had veelvuldig balbezit in het eerste kwart van de wedstrijd. Dit leverde wel een veldoverwicht op, maar doelman Jasper Schendelaar hoefde niet in actie te komen. Wel vochten de mannen voor hem pittige duels uit. Zo kleunde Sam Kersten er stevig maar fair in bij Kaj Sierhuis en schuwde ook Anouar El Azzouzi de duels niet, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Pas na een half uur zette PEC Zwolle doelman Verrips aan het werk. Ody Velanas probeerde het uit een vrije trap, maar kon de grabbelende doelman niet verrassen.

Daarna was het de beurt aan Fortuna, dat na een foute aanname van Bram van Polen tot scoren leek te komen, maar Anselmo García Mac Nulty hield tot twee keer toe de bal van de lijn. Jasper Schendelaar hield vervolgens eerst Kaj Sierhuis en daarna Mitchell Dijks van scoren, maar kon niet voorkomen dat Sierhuis een minuut later alsnog het net vond: 1-0. In het restant van de eerste helft bleef Fortuna de bovenliggende partij en mocht PEC Zwolle niet mopperen dat het bij 1-0 bleef.


Arbitrale dwaling

Johnny Jansen greep aan het begin van de tweede helft in met een dubbele wissel. Kaj de Rooij verving Filip Krastev en Eliano Reijnders kwam Silvester van der Water aflossen. Zwolle begon sterk en had na een klein kwartier spelen een strafschop moeten krijgen na een handsbal van Dijks. Het ontging de toch al belabberd fluitende Marc Nagtegaal volledig, maar dat ook de VAR, net als vorige week tegen FC Volendam niet ingreep, was niet te bevatten. Waar iedereen in het stadion zag dat de bal tegen Dijks' hand kwam - en de verdediger dit ook in het veld nog kenbaar maakte aan Van Polen - kon de VAR, zo was de lezing na afloop, niet met zekerheid zeggen dat de bal de hand van Dijks beroerde. Als extra tik scoorde Fortuna direct daarna de 2-0 via Justin Lonwijk. Die klap kwam PEC Zwolle niet meer te boven. De treffers in blessuretijd van Da Cruz en Lennart Thy (uit de draai), waren niet meer dan goals voor de statistieken.


Komend weekend ligt de Eredivisie stil. Daarna ontvangt PEC Zwolle op zondag 31 maart Ajax. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in het MAC3PARK stadion.


Fortuna Sittard – PEC Zwolle: 3-1 (1-0)

Toeschouwers: 11.017

Scheidsrechter: Nagtegaal

Gele kaarten: Oratmangoen (Fortuna Sittard), El Azzouzi, Boer en Van Polen (PEC Zwolle)


Opstelling Fortuna Sittard: Verrips, Duarte, Cordoba, Sierhuis, Pinto, Guth, Ozyakup, Lonwijk, Siovas en Oratmangoen.


Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, El Azzouzi (69' Vellios), Van der Water (46’ Reijnders), Thy, Van den Berg, Lam, García Mac Nulty, Velanas en Krastev (46’ De Rooij).


Scoreverloop:

37’ Sierhuis 1-0

59’ Lonwijk 2-0

90+1’ Da Cruz 3-0

90+3’ Thy 3-1