PEC Zwolle Verbindt | Sushi Roku en SPAR city

PEC Zwolle Verbindt | Sushi Roku en SPAR city

In PEC Zwolle Verbindt komen wekelijks ondernemers aan het woord die elkaar gevonden hebben in of dankzij de businessclub van PEC Zwolle en een samenwerking zijn aangegaan. Vandaag is het de beurt aan Sai van Wermeskerken, die we allemaal kennen als de rechtsback van PEC Zwolle. Van Wermeskerken is een samenwerking aangegaan met Zwollenaar Mathijs Faassen op het gebied van, hoe kan het ook anders, sushi.

Wie is Mathijs Faassen?

,,Ik ben Mathijs Faassen, 36 jaar en sinds 4 jaar SPAR-ondernemer. Ik heb een filiaal in Leeuwarden en in Zwolle, tegenover het station. Ik woon al mijn hele leven in de Wipstrik, vlakbij het stadion. Al van jongs af aan wilde ik supermarktondernemer worden.” De SPAR is een supermarkt die al ruim voor de Tweede Wereldoorlog in het Nederlandse straatbeeld te zien is, maar de voorbije jaren verdwenen er steeds meer filialen. Inmiddels is SPAR terug en weer volop te zien in het straatbeeld, onder andere in binnensteden en langs snelwegen, legt Faassen uit. ,,De SPAR city store formule speelt goed in op de veranderende markt. De afgelopen jaren zijn er heel wat filialen bijgekomen. Met de tankstations langs de snelwegen heeft SPAR een gigantische slag geslagen en is het vooral ook heel zichtbaar geworden.” Geen dag is hetzelfde, weet Faassen. ,,Bij mijn filiaal bij het station komen eigenlijk twee groepen samen; reizigers en studenten van en op weg naar Hogeschool Windesheim. De city store in het centrum heeft weer een hele andere doelgroep, daar komt voornamelijk winkelend publiek. Elke dag is weer anders en dat wat je verkoopt verschilt ook sterk van wat voor weer het is. Als het tien graden warmer is verkoop je bijvoorbeeld hele andere producten dan in dezelfde week tien graden kouder.”


Hoe ben je met Sai van Wermeskerken in contact gekomen?

Faassen: ,,Ik houd de lokale media goed in de gaten. Voor sushi was ik al een tijdje op zoek naar een lokale partner. Sushi is buiten restaurants om een lastig product om te verkopen. Het wordt namelijk ergens anders gemaakt, is vaak al een dag oud en ook maar kort houdbaar. Ik ben supporter van PEC Zwolle en kende Sai dus al als voetballer. Ik heb vervolgens contact met hem gezocht.”


Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen en hoe ziet dit eruit?

Faassen: ,,Ik heb Sai mijn plannen voorgelegd hij en zag het wel zitten om samen te werken. Dat paste ook in zijn uitbreidingsplannen. Het plan is namelijk om zijn sushi ook bij de SPAR city store in Leeuwarden te verkopen. Voor Sai extra leuk, aangezien hij ook bij Cambuur heeft gevoetbald. Ook de bezorgmomenten matchen goed. Als SPAR city store hebben we drie a vier bezorgmomenten overdag, Sai bezorgt ook in de avonduren. Zo kunnen we onze klanten de hele dag voorzien van vers gemaakte sushi uit de Japanse keuken.”

Van Wermeskerken: ,,Ik vind het geweldig om naast bij Sushi Roku, ook bij de SPAR van Matthijs onze sushi aan te bieden en de Nederlander kennis te laten maken met deze verse Japanse producten.”


Hoe zijn de reacties op jullie samenwerking?

Faassen: ,,De buitenwereld weet er nog niet van, die lezen het nu misschien wel voor het eerst, maar ik denk dat het wel goed wordt ontvangen. Daarnaast is het voor Zwolle ook extra mooi dat Sai als voetballer en ondernemer kleur geeft aan de stad.” ,,Het is heel mooi dat PEC Zwolle eigenlijk de verbindende factor is bij onze samenwerking”, vult Van Wermeskerken aan. ,,Daarnaast hebben we ook een mooie actie bedacht, waarbij iedereen die sushi koop van SPAR city store kans maakt op een seizoenkaart van PEC Zwolle.


Tot slot, met welke andere ondernemer of sponsor uit de businessclub zou Faassen weleens een kop koffie willen drinken?

Faassen: ,,Ik ben pas net aangesloten bij de PEC Zwolle Businessclub en ben er nog nooit geweest. Ik weet ook niet wie ik daar allemaal zal treffen komend seizoen. Ik sta in ieder geval voor iedereen open, niet alleen op zakelijk gebied, ook privé.”


Winactie

Faassen en Van Wermeskerken hebben ook nog een mooie winactie georganiseerd. Een seizoenkaart van PEC Zwolle, twee gesigneerde wedstrijdshirts en cadeaubonnen van SPAR zijn hierbij te winnen. Zie onderstaande afbeelding voor alle info.