PEC Zwolle strijdt zich naar een punt in Enschede

PEC Zwolle heeft zaterdag een zwaarbevochten maar verdiend punt gepakt. Op bezoek bij FC Twente kwam het vroeg op voorsprong via Dylan Vente en hield het in de tweede helft na de gelijkmaker van de thuisploeg stand: 1-1.

Vente messcherp

Het eerste gevaar kwam van FC Twente. Anass Salah-Eddine dwong Jasper Schendelaar tot een moeizame redding. De doelman kon niet voorkomen dat Daan Rots de rebound voor zijn voeten kreeg, maar wist deze ook te keren. Aan de andere kant was de eerste kans voor Zwolle besteed aan Dylan Vente en deze leverde prompt een doelpunt op. Vente schoot de bal na een afgemeten vrije trap van Sherel Floranus hoog in het doel achter Lars Unnerstall. Twente schakelde direct door en kwam via Mitchell van Bergen andermaal gevaarlijk voor de dag, maar wederom bleek Schendelaar het eindstation.

Strijden

De tweede helft besefte Twente dat het direct wat terug moest doen en dat lukte ook bijna. Nadat eerst de paal werd geraakt, vond een paar minuten later Sam Lammers een gaatje om te schieten na knullig balverlies van Damian van der Haar. Maar ook nu had Schendelaar er goed het oog in en wist ten koste van een hoekschop een tegentreffer te verijdelen. Daarop pakte Twente de Zwollenaren bij de keel en volgde er een fase met veel druk op het Zwolse doel. Van Bergen probeerde het maar eens van afstand en zag zijn vlammende schot op een haar na het doel missen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel na net een uur spelen via Sem Steijn: 1-1.

Knokkend tot het eind

Daar namen de Tukkers geen genoegen mee. De druk bleef aanhouden en de Blauwvingers kwamen er nauwelijks nog aan te pas. Toch lukte het invaller Younes Namli om nog tot een schot te komen, maar de van richting veranderde bal werd door Lars Unnerstall uit het doel gehouden. In de vijf minuten blessuretijd en zelfs na het laatste fluitsignaal liepen de gemoederen nog hoog op, maar het punt gaf Zwolle niet meer uit handen.

FC Twente - PEC Zwolle: 1-1 (0-1)

Toeschouwers: 29.500

Scheidsrechter: Kamphuis

Gele kaarten: Steijn, Uneken (assistent-trainer) (FC Twente), El Azzouzi en Jansen (trainer/coach) (PEC Zwolle)

Opstellingen:

FC Twente: Unnerstall, Van Rooij, Hilgers, Bruns (61. Vlap), Salah-Edine, D. Rots, (70' Ltaief), Eiting, Steijn, Regeer, Van Bergen (79. Taha) en Lammers (61. Van Wolfswinkel)

PEC Zwolle: Schendelaar, Floranus, Graves, García Mac Nulty, Van der Haar (67. Lutonda), Velanas (75. Mbayo), El Azzouzi, Monteiro (68. Fichtinger), Van den Berg, Krastev (87. Reijnders) en Vente (75. Namli)