PEC Zwolle sluit samenwerkingsverband met E.S.C. en v.v. Hierden

PEC Zwolle sluit samenwerkingsverband met E.S.C. en v.v. Hierden

PEC Zwolle heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met E.S.C. uit Elburg en v.v. Hierden. Met de toevoeging van deze gerenommeerde verenigingen wordt er inmiddels met 35 convenantclubs uit stad en regio samengewerkt.

Martijn Hollewand, hoofd jeugdscouting en coördinator partnerclubs, reageert namens de PEC Zwolle Voetbalacademie: ,,Ik ben heel blij dat we met E.S.C. en v.v. Hierden onze 34ste en 35ste convenantvereniging mogen verwelkomen. Met de partnerships wordt invulling gegeven aan de kernpositie van PEC Zwolle in de wijde regio, waarbij voetbal als dé bindende factor wordt gezien. Het gaat hierbij voornamelijk om kennisdeling middels thema-avonden, verschillende opleidingen die worden aangeboden en vele contactmomenten tussen de amateurclub en PEC Zwolle."

Over v.v. Hierden

v.v. Hierden is een gezellige en ambitieuze vereniging. Spelend in het rood en wit, gelegen in het mooie dorp Hierden, waar ook voormalig PEC Zwolle-doelman Henk Timmer vandaan komt. De vereniging werd opgericht op 16 december 1954. Bij oprichting had de vereniging in totaal 30 leden, tegenwoordig is de club uitgegroeid tot een vereniging met ruim 700 leden en meer dan 100 vrijwilligers. In 2024 werd het eerste elftal kampioen in de tweede klasse, momenteel spelen ze in de eerste klasse.


Bij v.v. Hierden is voor iedereen plek, van jeugd tot senioren, mannen en vrouwen, van leden van de club van 100 tot ondersteunend lid en vanaf het seizoen 2003/2004 is er zelfs plaats voor 4 en 5-jarigen bij de Hierdenaartjes. Sinds enkele jaren heeft het damesvoetbal een vlucht genomen, dit is ook in Hierden het geval. Er zijn inmiddels 11 dames- meidenteams.


v.v. Hierden heeft als doel het opleiden van de jeugd naar een hoger niveau te tillen, hierbij maakt men graag gebruik van alle kennis en mogelijkheden die PEC Zwolle hen kan bieden.

Over ESC

ESC werd op 1 april 1945 opgericht als zaterdagclub en dat is de club nog steeds. Het eerste elftal van ESC is actief in de vierde klasse. In de afgelopen jaren zijn er mooie stappen gezet in het ontwikkelen van de jeugdafdeling resulterende in een sterke groei van het ledenaantal én het behalen van het door de KNVB uitgereikte certificaat Lokale Jeugdopleiding (LJO). Met ruim 700 spelende leden en 49 teams is ESC een vereniging van formaat. De samenwerking met PEC Zwolle richt zich op regionale talentontwikkeling van zowel jeugdspelers als trainers/coaches. In dat kader wordt ook verbinding gelegd en op onderdelen samengewerkt met de buurtverenigingen OWIOS, DSV ‘61, VSCO ‘61 en sv ‘t Harde wat o.a. geleid heeft tot de opzet van Regionale Plustrainingen voor de meest talentvolle O11- en O12-spelers van genoemde verenigingen. Daarnaast zal een gemeenschappelijk technisch vraagstuk met ondersteuning van PEC Zwolle tijdens een aantal scholingsbijeenkomsten centraal staan.

Fotografie: Harry ten Hove