PEC Zwolle krijgt te weinig

PEC Zwolle krijgt te weinig

PEC Zwolle heeft tegen FC Utrecht zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld, waarbij een overwinning noodzakelijk was. Pijnlijker was misschien nog wel de manier waarop. Zo zag Gervane Kastaneer, een goal die door de scheidsrechter goedgekeurd was, onrechtmatig door de VAR geannuleerd worden. De Blauwvingers gooiden ondanks die domper enorm veel power in de strijd, maar konden de zo gewenste winnende niet maken.

Bij PEC Zwolle geen wijzigingen in de basis ten opzichte van vorige week in Amsterdam en dus stond Chardi Landu weer in de spits.


Kansen over en weer

Binnen de minuut loste FC Utrecht het eerste schot op doel. Anastasios Douvikas vond uit een moeilijke hoek toch nog een gaatje om te schieten en raakte de buitenkant van de paal. Hierna was PEC Zwolle aan zet. Kenneth Paal dwong Fabian de Keijzer tot een eerste serieuze redding en ook Landu testte de sluitpost. Na een schot van Djavan Anderson in het zijnet was Thomas van den Belt heel dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd vanaf rand strafschopgebied met het hoofd tot corner verwerkt door Willem Janssen. Hierna ging het tempo iets omlaag en noteerde ook FC Utrecht weer een dot van een kans. Douvikas kon gericht inkoppen uit een hoekschop, maar zag tot zijn eigen verbazing dat Kostas Lamprou nog een weergaloze redding in huis had. Toch moest Zwolle op het halve uur een tegentreffer incasseren. Hidde ter Avest kopte uit een hoekschop binnen: 0-1.


VAR zit mis

Het antwoord van PEC Zwolle liet niet lang op zich wachten. Op aangeven van Landu schoof Gervane Kastaneer rustig binnen, maar de VAR stak een stokje voor deze treffer. Er werd minuscuul buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. Al bleek na afloop van de wedstrijd op beeld de beslissing van VAR Bas Nijhuis kant noch wal te sloeg. De lijn bleek namelijk verkeerd getrokken te zijn, waardoor het leek alsof Kastaneer buitenspel stond.


Alsnog gelijkmaker

Landu noteerde na rust het eerste wapenfeit. Doelman Eric Oelschlägel, die op slag van rust de geblesseerde De Keijzer was komen te vervangen, redde maar half. De rebound werd door Van den Belt ingekopt, maar nu kon de Duitser de bal nog net onder de lat vandaan tikken. Daarna kwam Utrecht wat beter in de wedstrijd en probeerde het ook de wedstrijd te beslissen. Toch kwam Zwolle een kwartier voor tijd plotseling langszij. Daishawn Redan vond op aangeven van Pelle Clement het doel: 1-1. Direct vanaf de aftrap kreeg Douvikas vrij baan naar Lamprou, maar de doelman redde formidabel. In de laatste tien minuten probeerde PEC Zwolle vol voor de winnende te gaan en Clement was met een schot in de korte hoek nog het meest dicht bij die treffer. Achterin gaf Zwolle veel ruimte weg, maar Utrecht wist niet te profiteren. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren waardoor het voetbalgevecht in 1-1 eindigde.


Woensdag aanstaande, 12 mei, speelt PEC Zwolle om 20.00 uur uit bij Sparta Rotterdam.


PEC Zwolle – FC Utrecht: 1-1 (0-1).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: -

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Paal, Kastaneer, Clement, Redan, Van den Belt, Anderson, De Wit en Landu (66’ Tedic).


Opstelling FC Utrecht: De Keijzer (45+6’ Oelschlägel), Ter Avest, Maher, Douvikas (84’ Veerman), Gustafson, Janssen, Van de Streek, Timber (76’ Boussaid), Sylla (84’ Almqvist), Van der Hoorn en Van der Kunst.


Scoreverloop:

29’ Ter Avest 0-1

74’ Redan 1-1

Jumbo Van Andel, Epe ‘Man of the Match’:

Thomas van den Belt

Divisiepartners