PEC Zwolle incasseert nederlaag in Eindhoven

PEC Zwolle incasseert nederlaag in Eindhoven

Na vijf overwinningen op rij moet PEC Zwolle weer eens een nederlaag incasseren. Waar de Zwollenaren bij een overwinning op FC Eindhoven – en verlies van Almere City FC – promoveren naar de Eredivisie, moet dat feest voorlopig nog even worden uitgesteld. Ondanks een snelle Zwolse voorsprong is Eindhoven te sterk voor PEC: 4-2.

Thy weer belangrijk

Wedstrijden van PEC Zwolle staan dit seizoen garant voor spektakel, het duel in het Jan Louwers Stadion vormde hierop geen uitzondering. Binnen twee minuten lag de bal achter Eindhoven-doelman Nigel Bertrams. Een goede aanval over de rechterkant belandde voor de voeten van Lennart Thy. De clubtopscorer schoot knap uit de draai raak: 0-1. Het leek de opmaat voor een zorgeloze avond, maar niets was minder waar. Eindhoven was vooral via Charles-Andreas Brym gevaarlijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de gelijkmaker op zijn voeten had: 1-1. Na een half uur spelen was het Collin Seedorf die de thuisploeg op voorsprong schoot. Lang duurde die Eindhovense voorsprong ook niet, want uit een puntgave voorzet van Haris Medunjanin kopte andermaal Thy raak: 2-2. 


Eindhoven effectiever 

In de tweede helft gingen de mannen van Dick Schreuder op jacht naar een nieuwe voorsprong. Het was echter Eindhoven dat gevaarlijk bleef in de omschakeling. Qua spektakel was het een stuk minder dan de eerste helft. Na iets meer dan een uur spelen was Thomas Beelen nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal uit een hoekschop ging via de lat over het doel. Met Tolis Vellios, Anthony Fontana en Daijiro Chirino als verse krachten binnen de lijnen werd de Zwolse dadendrang weer wat groter in offensief opzicht. Toch was het andermaal de thuisploeg die scoorde. Brym kon na een Zwolse hoekschop zo doorlopen richting Jasper Schendelaar en die prikte hem zo langs de goalie: 3-2. Niet veel later was Naoufal Bannis die zelfs voor 4-2 zorgde. Daarmee was de hoop op een promotiefeestje defintief vervlogen. 

 

Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen Telstar. Aftrap is om 20:00 uur. 

 

FC Eindhoven – PEC Zwolle: 4-2 (2-2). 

Toeschouwers: 3.463 

Scheidsrechter: Gerrets  

Gele kaarten: Brym, Dorenbosch (FC Eindhoven), Van Polen en Beelen (PEC Zwolle) 

 

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Dalhaus, Van Doorn (86. Kökcü), Bannis (80. Rottier), Kestens, De Keersmaecker (80. Rego), Brym (90+1. Janssen), Dorenbosch, Seedorf en Persyn. 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (64. Chirino), Van Polen (75. Taha), Beelen, Van Hintum, D. van den Berg, Van den Belt, Thomas (64. Fontana), Huiberts (64. Vellios), Medunjanin, Thy (75. Kastaneer) 

 

Scoreverloop: 

2. Thy 0-1 

10. Brym 1-1 

30. Seedorf 2-1 

37. Thy 2-2 

70. Brym 3-2 

75. Bannis 4-2